Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
07 авг
2017
 
 

Осем кандидатури от България ще участват във Финтех Акселератор програмата на РБИ „Elevator Lab“

Общият брой на кандидатурите от целия свят достигна 336

3461 прочитания

Осем финтех стартъп компании от България се регистрираха за участие във Финтех Акселератор програмата на Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) „Elevator Lab“. По този начин България се нарежда на 4 място, заедно с Полша сред държавите от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) след Унгария (13 проекта), Румъния (11) и Словакия (9). Краят на месец юли беше крайният срок за кандидатстване. Стартът на програмата бе обявен на 1 юни от Главния изпълнителен директор на РБИ Йохан Щробл по време на технологичния фестивал “Pioneers’17” и бе широко анонсиран във всички 14 пазара в ЦИЕ, където оперира РБИ.

Общо 336 стартъп компании с проекти в областта на финансовите технологии от целия свят се възползват от възможността за потенциално дългосрочно партньорство с Групата на РБИ и надхвърлящите 16.6 млн. нейни клиенти в Австрия и ЦИЕ. 13.4% от всички кандидатури са от финтех стартъпи от Австрия, 27.1% от държави от региона на ЦИЕ, а останалите са от Западна Европа, Азия и САЩ, което показва, че Elevator Lab се радва на голям международен интерес. Най-много кандидатури има в областите Плащания и транзакции, следвани от Търговия и инвестиции, МСП банкиране, Анализ на база данни, RegTech и „Офис на бъдещето“.

„Изключително сме ентусиазирани от успешния край на фазата за кандидатстване на Elevator Lab и от факта, че получихме заявки от всички 14 пазара, на които оперираме. Големият брой кандидатури и качеството им като цяло, надминава нашите очаквания. До края на август ще разглеждаме всички документи и предложения, за да определим тези 30 проекта, които ще имат възможността да убедят нашето жури в полезността и качеството на концепциите си“, обясни Михаел Хоелерер, пълномощен представител на РБИ, който, наред с други задължения, отговаря и за стратегията за дигитализация на Групата РБИ.

Петте стартъпа, които евентуално ще вземат участие във Финтех Акселератор програмата ще бъдат избрани в средата на септември във Виена. В програмата РБИ си партнира с Pioneers Discover и е подкрепена от acccoi partners и Venionaire. Всички подробности за Финтех Акселератор програмата на РБИ „Elevator Lab“ и сроковете по проекта могат да бъдат видени на сайта:

www.elevator-lab.com

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас