Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
07 авг
2017
 
 

Осем кандидатури от България ще участват във Финтех Акселератор програмата на РБИ „Elevator Lab“

Общият брой на кандидатурите от целия свят достигна 336

2939 прочитания, 0 коментара

Осем финтех стартъп компании от България се регистрираха за участие във Финтех Акселератор програмата на Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) „Elevator Lab“. По този начин България се нарежда на 4 място, заедно с Полша сред държавите от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) след Унгария (13 проекта), Румъния (11) и Словакия (9). Краят на месец юли беше крайният срок за кандидатстване. Стартът на програмата бе обявен на 1 юни от Главния изпълнителен директор на РБИ Йохан Щробл по време на технологичния фестивал “Pioneers’17” и бе широко анонсиран във всички 14 пазара в ЦИЕ, където оперира РБИ.

Общо 336 стартъп компании с проекти в областта на финансовите технологии от целия свят се възползват от възможността за потенциално дългосрочно партньорство с Групата на РБИ и надхвърлящите 16.6 млн. нейни клиенти в Австрия и ЦИЕ. 13.4% от всички кандидатури са от финтех стартъпи от Австрия, 27.1% от държави от региона на ЦИЕ, а останалите са от Западна Европа, Азия и САЩ, което показва, че Elevator Lab се радва на голям международен интерес. Най-много кандидатури има в областите Плащания и транзакции, следвани от Търговия и инвестиции, МСП банкиране, Анализ на база данни, RegTech и „Офис на бъдещето“.

„Изключително сме ентусиазирани от успешния край на фазата за кандидатстване на Elevator Lab и от факта, че получихме заявки от всички 14 пазара, на които оперираме. Големият брой кандидатури и качеството им като цяло, надминава нашите очаквания. До края на август ще разглеждаме всички документи и предложения, за да определим тези 30 проекта, които ще имат възможността да убедят нашето жури в полезността и качеството на концепциите си“, обясни Михаел Хоелерер, пълномощен представител на РБИ, който, наред с други задължения, отговаря и за стратегията за дигитализация на Групата РБИ.

Петте стартъпа, които евентуално ще вземат участие във Финтех Акселератор програмата ще бъдат избрани в средата на септември във Виена. В програмата РБИ си партнира с Pioneers Discover и е подкрепена от acccoi partners и Venionaire. Всички подробности за Финтех Акселератор програмата на РБИ „Elevator Lab“ и сроковете по проекта могат да бъдат видени на сайта:

www.elevator-lab.com

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Тод Англин, Progress:  София има страхотна общност от софтуерни разработчициТод Англин, Progress: София има страхотна общност от софтуерни разработчици

Конференцията DevReach се завръща в София, има месец до събитието, а всички билети вече са разпродадени, коментира главният евангелист на Progress.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас