“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
31 юли
2017
 
 

«авърши първата българска обиколка на »сланди€ по Ring Road с колело

3990 прочитани€

 рум  румов очерта пълен кръг около ледената страна за 13 дни и 20 часа.  рум спази обещанието си и обиколи »сланди€ за по-малко от половин месец.

„¬ последни€ ден от това пътуване не можех да престана да карам. Ќе чувствах никаква умора от факта, че след 14 часа на седалката и повече от 160 километра пристигнах в крайната цел – –ейк€вик. „асът беше точно 00:07, когато спр€х пред табелата. ƒве седмици по-рано по това време още б€х във въздуха. Ќе усетих еуфори€, нито превъзбуждане, цели€т б€х спокойствие. “ова е, за което съм най-благодарен. јко въпросът е как се чувствам, то усещам се пълен и завършен като кръг, поне в конкретни€ момент. Ќе го направих заради рекорда от 14 дни, нито заради „първи€т българин“ и т.н.

¬ това пътуване имаше жажда за природа, приключение и предизвикателство. “о е също така един подранил подарък за сина ми јлекс, който когато н€кой ден почувства, че има нужда от истинска сила, ще може да посегне към това исландско приключение и да си вземе, колкото му е нужно. » накра€, не мога да скри€ радостта си от факта, че осъществих една сво€ детска мечта – да представ€м Ѕългари€ н€къде по света. Ќад€вам се, че съм се справил достойно. Ѕлагодар€ на всички, които ме подкреп€ха и в€рваха в мен, защото не ми е известно за такива, които не са в€рвали, иначе и на т€х бих благодарил. Ѕлагодар€ на Ќетера, че вид€ смисъл в тази миси€ и € направи възможна.“

Ќетера подкрепи това приключение от самото начало и ежедневно следеше траектори€та и състо€нието на колоездача чрез платформата си за прослед€ване на обекти NetFleet

Ќа страницата на Ќетера във фейсбук можете да разгледате фотографии от това необичайно пътуване, а на негови€ блог да прочетете истории и впечатлени€, които след това  рум ще събере в книга.

• ‘ейсбук странинцата на Ќетера: https://www.facebook.com/neterra

• Ѕлогът на  рум: http://ringroadblog.eu/

 рум се занимава както е превод от полски, така и с триатлон и б€гане. ƒокторант в —офийски университет от 2016, завършил преди това —лав€нска филологи€ в ѕловдивски€ университет, както и “уризъм в Ћодз.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
“од јнглин, Progress:  —офи€ има страхотна общност от софтуерни разработчици“од јнглин, Progress: —офи€ има страхотна общност от софтуерни разработчици

 онференци€та DevReach се завръща в —офи€, има месец до събитието, а всички билети вече са разпродадени, коментира главни€т евангелист на Progress.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас