Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сигурност
28 юли
2017
 
 

Арестуваха американец, атакувал през 2015 г. фирми в САЩ и Австралия

Арестът е осъществен от ФБР след 2,5 години съвместно разследване на щатски, канадски и австралийски власти.

5707 прочитания

37-годишен американски гражданин е бил арестуван с обвинение за сериозни престъпления, свързани с разпределени атаки тип „отказ от обслужване“(DDoS).

Арестът е резултат от продължило две години и половина съвместно разследване на австралийската федерална полиция (AFP), американското Федерално бюро за разследване ФБР и полицията в Торонто.

Разследвана е DDoS атаката, която засегна редица фирми в Австралия, Канада и САЩ в началото на 2015 г., според AFP. Атаката срещу ИТ системите е последвала, след като преди това човек се свързал с фирмите и поставил свои искания.

Прочетете още: Очакваните киберзаплахи през следващите шест месеца

Мъжът е арестуван в сряда в Сиатъл от агенти на ФБР. Според онлайн медията SeattlePI, атаката е била срещу сървърите на Sydney Morning Herald, намиращи се в Лос Анджелис. Ситуацията се усложнила, след като мъж поискал от новинарските страници да бъдат премахнати статии, които описвали негови предишни престъпления, извършени в Канада.

Мениджърът по операции срещу кибер престъпления в AFP Дейвид МакЛийн e заявил, че успешното приключване на това продължително разследване е доказателство за нуждата от тясно взаимодействие на между служите от различните страни.

През април проучване на NTT Group показа, че атаките DDoS все още са предпочитано от кибер престъпниците средство, въпреки огромното нарастване на нападенията с криптовируси. Проучването е показало, че 22% от всички атаки, насочени срещу Австалия, са базирани на DoS.

ARNnet

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас