Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
24 юли
2017
 
 

Toyota стартира серийно производство на електромобили в Китай

Японският гигант ще се опита да се конкурира на местния пазар с нови коли от 2020 г.

3583 прочитания

Японската автомобилна корпорация Toyota Motor Corp обмисля да започне мащабно серийно производство на електромобили в Китай от началото на 2019 г., съобщи сайтът на японската фондова борса NIKKEI.  Плановете на японската корпорация са свързани и с решението на китайското правителство да задължи автомобилните производители да създадат минимален брой екологични превозни средства.

Производството на коли с „нулеви“ вредни емисии съвпада и с досегашната стратегия на Toyota да започне мащабно производство на електромобили през 2020 г., за да успее да посрещне затегнатите регулаторни изисквания за вредните газове в редица големи региони по света.

Още през 2013 г. Toyota направи

Прочетете още: Щастлив шофьор ли си? Toyota Concept-i знае това

Още през 2013 г. Toyota направи "електроверсия" на популярния си SUV Rav 4

Автомобилните производители в Китай например ще трябва произведат определено количество електромобили и други типове „екоколи“ като дял от общите си продажби през 2018 г. на най-големия автомобилен пазар в света.

Тъй като хибридните модели не се отчитат в „китайската справка“, Toyota, която е най-големият световен производител на хибридни модели, трябва да създаде други типове коли с модерна технология за задвижване като plug-in хибриди и изцяло разчитащи на електрически двигатели.

През миналата година Toyota създаде ново поделение, което ще разработва електромобилите, като за него отговаря лично президентът на компанията Акио Тойода.

Toyota може би ще направи електрическа версия на малкия спортен кросовър C-HR, чието производство ще започне в Китай през 2018 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас