Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
24 юли
2017
 
 

Toyota стартира серийно производство на електромобили в Китай

Японският гигант ще се опита да се конкурира на местния пазар с нови коли от 2020 г.

3275 прочитания

Японската автомобилна корпорация Toyota Motor Corp обмисля да започне мащабно серийно производство на електромобили в Китай от началото на 2019 г., съобщи сайтът на японската фондова борса NIKKEI.  Плановете на японската корпорация са свързани и с решението на китайското правителство да задължи автомобилните производители да създадат минимален брой екологични превозни средства.

Производството на коли с „нулеви“ вредни емисии съвпада и с досегашната стратегия на Toyota да започне мащабно производство на електромобили през 2020 г., за да успее да посрещне затегнатите регулаторни изисквания за вредните газове в редица големи региони по света.

Още през 2013 г. Toyota направи

Прочетете още: Щастлив шофьор ли си? Toyota Concept-i знае това

Още през 2013 г. Toyota направи "електроверсия" на популярния си SUV Rav 4

Автомобилните производители в Китай например ще трябва произведат определено количество електромобили и други типове „екоколи“ като дял от общите си продажби през 2018 г. на най-големия автомобилен пазар в света.

Тъй като хибридните модели не се отчитат в „китайската справка“, Toyota, която е най-големият световен производител на хибридни модели, трябва да създаде други типове коли с модерна технология за задвижване като plug-in хибриди и изцяло разчитащи на електрически двигатели.

През миналата година Toyota създаде ново поделение, което ще разработва електромобилите, като за него отговаря лично президентът на компанията Акио Тойода.

Toyota може би ще направи електрическа версия на малкия спортен кросовър C-HR, чието производство ще започне в Китай през 2018 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас