Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Роботи
20 юли
2017
 
 

Британският парламент проучва риска от монопол върху AI данните

Притесненията на британците са основани на редица случаи на партньорства на американските компании с обществени организации във Великобритания.

3646 прочитания
Страница 1 от 2

Горната камара на британския парламент е започнала проучване за социално-икономическото и етническо влияние на технологиите за изкуствен интелект (AI).

Притесненията на британците са основани на редица случаи на партньорства на американските компании с обществени организации във Великобритания. Снимка: Shutterstock

Депутатите от Камарата на лордовете са възложили на външни консултанти да намерят отговори на редица въпроси в тази област, включително дали как да бъде подготвена обществеността за широката употреба на изкуствения интелект и кой в обществото ще се възползва в най-голяма степен от тези технологии. Анализаторите трябва да разберат и кои са ключовите индустриални сектори, които ще получат най-големи предимства от развитието и използването на AI технологии, както им какви биха били „приемливите“ нива на относителна непрозрачност на тези системи.

Прочетете още: Полицейски камери ще използват AI за откриване на изчезнали хора

Един от ключовите за парламента въпроси обаче е свързан с това дали технологиите за изкуствен интелект трябва да бъдат регулирани по някакъв начин, както и как ще бъдат адресирани проблемите, свързани с монопола върху данните на някои големи корпорации и икономическите последствия от максимата „победителят взима всичко“.

„Изкуственият интелект предизвиква все по-голям интерес в индустрията, законодателите и масовата общественост“, заяви лорд Клемент-Джоунс, сега председател на специалната комисия по темата, още по време на берлинското изложение AI EXPO в началото на юни.

Според него, депутатите искат да си изградят прагматичен подход по темата, по която има редица въпроси за решаване както по отношение на днешната реалност, така и за в бъдеще.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас