Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
20 юли
2017
 
 

NEC се готви да купи британската Civica за 1,2 млрд. долара?

Civica наскоро е сключила договор за изграждане на система за лицево разпознаване, предназначена за полицията в Южен Уелс

2284 прочитания

Японският концерн NEC е готов да плати 1,2 млрд. долара за Civica, британски доставчик на софтуер за публичния сектор, твърдят от Sky News.

NEC се готви да купи британската Civica за $1,2 млрд.?

Японската технологична компания вече е наела консултанти, които работят по офертата. Според публикацията активните действия по проучването на Civica са започнали преди няколко седмици.

Прочетете още: Представиха официално суперкомпютъра на София Тех Парк

Приходите на Civica Group за фискалната 2016 г., приключила на 30 септември, са в размер на 448,3 млн. долара, или с 14% повече. Компанията предлага критичен за бизнеса софтуер, цифрови продукти, управлявани и аутсорсинг услуги на организациите от правителствения сектор и службите за сигурност, но също така за здравеопазването и образованието.

OMERS Private Equity, която е част от Канадския пенсионен фонд, е наела още през април Goldman Sachs, за да проучи потенциалната продажба на Civica. OMERS Private Equity придоби Civica през 2013 г. за сумата от 653 млн. долара.

Компанията има офиси във Великобритания, Ирландия, Австралия, Нова Зеландия, Азия и САЩ. Според Reuters наскоро сключените договори на Civica в Обединеното кралство включват система за лицево разпознаване, предназначена за полицията в Южен Уелс, както и проект за интегрирани на всички вътрешни ИТ системи на Лондон.

Японската компания пък наскоро продаде по-голямата част от акциите си в съвместното дружество с Lenovo Group, като този ход е част от стратегията на компанията да се изтегли от изпитващия все по-големи трудности хардуерен бизнес.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас