Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
20 юли
2017
 
 

NEC се готви да купи британската Civica за 1,2 млрд. долара?

Civica наскоро е сключила договор за изграждане на система за лицево разпознаване, предназначена за полицията в Южен Уелс

2234 прочитания

Японският концерн NEC е готов да плати 1,2 млрд. долара за Civica, британски доставчик на софтуер за публичния сектор, твърдят от Sky News.

NEC се готви да купи британската Civica за $1,2 млрд.?

Японската технологична компания вече е наела консултанти, които работят по офертата. Според публикацията активните действия по проучването на Civica са започнали преди няколко седмици.

Прочетете още: Представиха официално суперкомпютъра на София Тех Парк

Приходите на Civica Group за фискалната 2016 г., приключила на 30 септември, са в размер на 448,3 млн. долара, или с 14% повече. Компанията предлага критичен за бизнеса софтуер, цифрови продукти, управлявани и аутсорсинг услуги на организациите от правителствения сектор и службите за сигурност, но също така за здравеопазването и образованието.

OMERS Private Equity, която е част от Канадския пенсионен фонд, е наела още през април Goldman Sachs, за да проучи потенциалната продажба на Civica. OMERS Private Equity придоби Civica през 2013 г. за сумата от 653 млн. долара.

Компанията има офиси във Великобритания, Ирландия, Австралия, Нова Зеландия, Азия и САЩ. Според Reuters наскоро сключените договори на Civica в Обединеното кралство включват система за лицево разпознаване, предназначена за полицията в Южен Уелс, както и проект за интегрирани на всички вътрешни ИТ системи на Лондон.

Японската компания пък наскоро продаде по-голямата част от акциите си в съвместното дружество с Lenovo Group, като този ход е част от стратегията на компанията да се изтегли от изпитващия все по-големи трудности хардуерен бизнес.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас