Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ERP, CRM, BI
19 юли
2017
 
 

Balkan Services внедри ERP решение във PhotoSynthesis

2862 прочитания, 0 коментара

Веригата от магазини за фотографска техника и аксесоари PhotoSynthesis вече управлява целия си набор от предлагани стоки и услуги с решението Atlantis ERP. Освен продажба на специализирана техника, системата обслужва още дейността на принт центъра, галерии, арт кафе, както и оказион за употребявана техника. Внедрител на продука е фирма Balkan Services.

„Като изключим първоначалния стрес от нова логика, нов интерфейс и промяна на стари навици, за много от хората нямаше особени промени – обяснява Ивелина Кръстева, ИТ Специалист в Амперел, чието дъщерно дружество е PhotoSynthesis. По думите ѝ налице са дейности, които преди са се извършвали на хартия, което е натоварвало счетоводството. Също така процеси които са били „ненаблюдаеми“ сега могат да бъдат проследявани.

Прочетете още: Тенденции при бизнес анализите през 2017 г.

За ключови хора, обаче разликата е голяма, коментира още Кръстева. „А най-важното е, че веднага се появиха нови идеи за това, какво още можем да направим за да се развиваме”, заключва тя.

Atlantis ERP обхваща всички аспекти от дейността на една компания – финанси, счетоводство, производство, търговия на едро и дребно, услуги и бизнес анализи за мениджмънта, обясняват от Balkan Services. За нуждите на PhotoSynthesis освен търговията на касата и бек офис функционалностите, решението обхваща всички останали дейности на фирмата, като осигурява подреденост, добра отчетност и улеснено планиране. Специфични казуси са и обслужването на застраховки, както и оказиона за продажбата на употребявана фотографска техника.

Като първи етап на проекта е направена едностранна интеграция с електронния магазин. Информацията се подава от ERP системата към сайта и се актуализира на определен от клиента интервал от време. Това позволява данните на сайта за цени, наличности и промоции да са винаги актуални.

Във втория етап на проекта се планира пълната интеграция на Atlantis ERP със сайта на компанията. По този начин ще се автоматизира изцяло процесът на поръчка и доставка на продуктите.

„Най-голямото предизвикателство при внедряването на Atlantis ERP във PhotoSynthesis беше фактът, че компанията предлага изключително разнообразни услуги и има специфичен арт подход към своите клиенти – споделя Слави Славов, технически директор в Balkan Services. – Определено имахме нестандартен и сложен проект, но в крайна сметка успяхме да обединим обслужването на всички дейности на фирмата в една система.“

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ТОП100 НА ТЕХНОЛОГИЧНИТЕ КОМПАНИИ


Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Тод Англин, Progress:  София има страхотна общност от софтуерни разработчициТод Англин, Progress: София има страхотна общност от софтуерни разработчици

Конференцията DevReach се завръща в София, има месец до събитието, а всички билети вече са разпродадени, коментира главният евангелист на Progress.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас