Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
19 юли
2017
 
 

Telekom Austria Group успя да вдигне приходите си с 4 на сто

Мтел също увеличава приходите и печалбата си за второто тримесечие

3632 прочитания

Общите приходи на телекомуникационната група Telekom Austria Group са нараснали с 4 на сто до 1,08 милиарда евро за второто тримесечие на годината, като ръстът при безжичните операции е 2,5 на сто, а от фиксираните линии и други приходи – с 6,5%. Това показват неокончателните резултати за работата на групата, част от която е и българският оператор Мобилтел.

Алехандро Платер, главен изпълнителен и главен опертивен директор на Telekom Austria Group. Снимка: TAG

Алехандро Платер, главен изпълнителен и главен опертивен директор на Telekom Austria Group. Снимка: TAG

Прочетете още: 6,7% ръст на приходите за първото тримесечие отчете Мтел

Негативният ефект от намаляването на роуминг таксите в ЕС на 30 април и последващото им отпадане от 15 юни 2017 г. е по-малък от очакваното и се засегнал предимно бизнесът в Австрия, но от компанията очакват въздействие в бъдеще и върху операциите в Словения и България.

Увеличение с 1 на сто на броя мобилни абонати отчита Telekom Austria Group за второто тримесечие, като това се дължи основно на M2M абонаментите и операциите в Сърбия, както и на известен ръст в България и Хърватска, докато броят на абонатите в Беларус и Република Македония намалява.

Общите разходи на групата са нараснали с 2,2 на сто на годишна база до 723,6 млн. евро, като увеличение има на всички пазари, на които работи TAG с изключение на Република Македония.

Въпреки това печалбата преди данъци и амортизации EBITDA на групата е скочила със 7,8% до 359,3 млн. евро, като принос за нея имат операторите в Беларус, Австрия, България, Хърватска и Република Македония.

Общите постъпления на Мтел за периода април – юни 2017 г. са нараснали с 3,4% спрямо същия период на миналата година, което се дължи на по-големите продажби на мобилни телефони, както и заради лекото покачване на приходите от услуги.

Печалбата преди данъци и амортизации на българския оператор се е увеличила с 8,6% на годишна база заради по-големите приходи от услуги и подобрения марж от продажбата на смартфони и таблети, пише в междинни доклад на TAG.

Oкончателният подробен финансов отчет на групата ще бъде публикуван на 25 юли т.г., според финансовия календар на TAG.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас