“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | —офтуер
17 юли
2017
 
 

“оп 10 технологии, промен€щи тотално »“ света

»зкуствени€т интелект и блокчейн са най-важните технологии, в които се инвестират милиарди

4811 прочитани€

„ѕост-цифровата интелигентност“ определ€ насоката на »“ еволюци€та, като това води до нови „разрушаващи статуквото“ технологии, за€в€ват анализаторите от Frost & Sullivan. “ези разрушителни технологии вече започват да нахлуват в различни приложени€ и пазарни сегменти.

»зкуствени€т интелект и блокчейн са най-важните технологии, в които се инвестират милиарди.

—ред тази група от нововъзникващи модерни технологии анализаторите отличават 10, които ще промен€т из основи съществуващите пазари, разкривайки и нови възможности за »“ компаниите. —поред анализа за 2017 на Frost & Sullivan тези 10 технологии са:

ѕрочетете още: ƒискутират експерти: корпоративната мобилност и бизнес ефективността

  1. »зкуствен интелект (AI)
  2. ¬ерига от блокове (Blockchain)
  3. 5G мрежи и устройства
  4.  иберсигурност
  5. —месена реалност
  6. ¬заимодействие на естествен език
  7. ћалки данни
  8. ’иперконвергентни системи
  9. ¬сичко-като-услуга
  10. –оботизирани и автоматизирани процеси

ќт тези 10 технологии Frost & Sullivan посочва изкуствени€ интелект и блокчейн като най-важните, които компаниите тр€бва да след€т внимателно.

—поред Ќа€к, анализатор от Frost & Sullivan, това е резултат от попул€рността на интернет на нещата (IoT), превърнал се в новата парадигма за събиране на данни.  райните IoT точки генерират огромни количества данни, които предпри€ти€та тр€бва да анализират в реално време, за да извличат практически прозрени€.

„ќрганизациите все повече разчитат на технологии като “”съвършенствани анализи“ и изкуствен интелект, за да интерпретират интересни модели в събраните данни и да предостав€т значими прозрен舓, каза Ќа€к.

—поред друг старши анализатор от Frost & Sullivan – ƒебарън √уа, изкуствени€т интелект е сред най-щедро финансираните технологии, привличайки огромни инвестиции от независими и корпоративни фондове за рискови инвестиции. „¬ тази област само през последните 3 години са публикувани над 21 хил€ди патента“, добав€ √уа.

«а изкуствени€ интелект говор€т компании като Xero (новозенландска фирма за облачен счетоводен софтуер), Microsoft и Google, като според т€х именно в тази област има все по-силна конкуренци€.

ƒруга технологи€ с огромен потенциал за преобръщане на » “ индустри€та е веригата от блокове (Blockchain), добав€  ирън  умар, програмен директор във Frost & Sullivan TechVision. „Ѕлокчейн навлиза във все повече области, излизайки извън банките и финансовите институции. √лобалните инвестиции в тази технологи€ в стартиращи фирми сигурно надхвърл€т 1 милиард долара от 2014 г. досега“, изчисл€ва  умар.

 омпании като Accenture също се качиха „на влака“ за блокчейн света, разработвайки софтуер, който да улесни заключването на блокчейн паролите за достъп в хардуерен модул за сигурност.

Frost & Sullivan добав€, че обедин€ването на блокчейн и IoT заедно с анализите на √олеми данни са „тройни€т залог“ за успех. “ака се предостав€ ценно решение на редица проблеми като автетификаци€ и оторизаци€ на крайни IoT устройства. ¬ резултат решетъчните (mesh) мрежи става по-сигурни и се премахва нуждата от „централен брокер“, добав€т анализаторите.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас