Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет
14 юли
2017
 
 

Киберпрестъпници атакуват най-платежоспособните: холивудските студия

Все по-често хакери пускат свободно неизлъчвани популярни серии, ако не получат откуп.

2839 прочитания
Страница 1 от 3

Пиратството и торент тракерите вече не са единствената заплаха за приходите на филмовите студия. Киберпрестъпници, успели да се получат достъп до изключително ценно филмово съдържание, обикновено още неизлъчвано, започнаха да искат откуп по примера на пускащите криптовируси, но не за да отключат криптирани файлове, а да не пуснат свободно откраднатото съдържание.

Все по-често хакери пускат свободно неизлъчвани популярни серии, ако не получат откуп. Снимка: Shutterstock

Снимка: Shutterstock

Прочетете още: Хакери искат откуп от Disney, или ще пуснат предстоящ филм

Преди седмица киберпрестъпната група Dark Overlord, която заяви, че е откраднала 10 епизода от петия сезон на популярния сериал на Netflix „Оранжевото е новото черно“, ги пусна свободно в Интернет, след като компанията отклони исканията за откуп. Наскоро същата група публикува и неизлъчвани епизоди от сериала на ABC „Steve Harvey's Funderdome“, с които се е сдобила със същия удар. Но хакерите се хвалят, че „реколтата“ им включва материали и от други филмови студия, обясняват в блога си анализаторите от Ooyala. Компанията редовно прави проучвания на видео трафика и всяко тримесечие публикува своя глобален видео индекс.

Според на блога, хакери за атакували и филмовото студио на Disney, като твърдят, че са се сдобили с голям кинопродукция и ще я пуснат, ако не бъде платен значителен откуп. Disney обаче съвместно с ФБР е успяло да установи накрая, че всъщност хакването е било неуспешно и престъпниците не са се сдобили с никакви филми.

1 23
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас