Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет
14 юли
2017
 
 

Киберпрестъпници атакуват най-платежоспособните: холивудските студия

Все по-често хакери пускат свободно неизлъчвани популярни серии, ако не получат откуп.

3534 прочитания
Страница 1 от 3

Пиратството и торент тракерите вече не са единствената заплаха за приходите на филмовите студия. Киберпрестъпници, успели да се получат достъп до изключително ценно филмово съдържание, обикновено още неизлъчвано, започнаха да искат откуп по примера на пускащите криптовируси, но не за да отключат криптирани файлове, а да не пуснат свободно откраднатото съдържание.

Все по-често хакери пускат свободно неизлъчвани популярни серии, ако не получат откуп. Снимка: Shutterstock

Снимка: Shutterstock

Прочетете още: Хакери искат откуп от Disney, или ще пуснат предстоящ филм

Преди седмица киберпрестъпната група Dark Overlord, която заяви, че е откраднала 10 епизода от петия сезон на популярния сериал на Netflix „Оранжевото е новото черно“, ги пусна свободно в Интернет, след като компанията отклони исканията за откуп. Наскоро същата група публикува и неизлъчвани епизоди от сериала на ABC „Steve Harvey's Funderdome“, с които се е сдобила със същия удар. Но хакерите се хвалят, че „реколтата“ им включва материали и от други филмови студия, обясняват в блога си анализаторите от Ooyala. Компанията редовно прави проучвания на видео трафика и всяко тримесечие публикува своя глобален видео индекс.

Според на блога, хакери за атакували и филмовото студио на Disney, като твърдят, че са се сдобили с голям кинопродукция и ще я пуснат, ако не бъде платен значителен откуп. Disney обаче съвместно с ФБР е успяло да установи накрая, че всъщност хакването е било неуспешно и престъпниците не са се сдобили с никакви филми.

1 23
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас