Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
14 юли
2017
 
 

Предимствата на облаците са гъвкавостта, сигурността и стандартите

4466 прочитания

Увеличената гъвкавост, сигурността по време на работа, както и възможността за стандартизиране на информационно-технологичната инфраструктура са основните причини за внедряване на облачни технологии. Това показват резултатите от анкета на IDC, в рамките на която анализаторите са събрали мненията на служители от над шест хиляди организации от целия свят.

Хибридните облачни системи стават все по-популярни. 87% от запитаните съобщават, че в техните компании вече са реализирани елементи на подобни стратегии. Това е със 17 на сто повече спрямо аналогичната анкета, проведена през 2016 г.

Прочетете още: Продажбите на продукти за публични облаци бележат стабилен ръст

Интересно е да се отбележи, че 56% от запитаните използват повече от една облачна система. В 40 на сто от организациите са приети стратегии, предвиждащи приоритетно разглеждане на възможности за реализиране на проекти, базирани на облачни решения (т.нар. Cloud First).

Организациите, работещи в различни отрасли на икономиката избират разнообразни пътища за реализиране на такива проекти, отбелязват още анализаторите. В доклада IDC CloudView 2017 е събрана информация за работата на компании с различен размер, възраст и принадлежащи към различни отрасли.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас