“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | „овешки ресурси
13 юли
2017
 
 

ћладежите са увеличаващ се »“ риск

Ќеодобрените приложени€ и устройства могат да бъдат заплаха

3543 прочитани€

71% от специалистите по сигурност, »“ и бизнес в јвстрали€ считат, че увеличаващи€т се брой младежи ставащи част от работната сила, може да представл€ва риск за т€хната »“ инфраструктура. “ова сочат данните от изследване на Ponemon Institute и Citrix, цитирани от австралийското издание на CIO.

Ќад 55 на сто от респондентите от јвстрали€ и Ќова «еланди€ считат, че т.нар. ѕоколение Y (или millenials, родените през 80-те и 90-те години на XX век), идващо на работа със своите мобилни приложени€, устройства, начини за сподел€не на информаци€ и за съвместно вършене на работа, са най-големи€т риск за фирмените чувствителни и конфиденциални данни. «а сравнение едва 26 на сто посочват като такива хората от предходното ѕоколение X (родените от средата на 60-те до 1980 г.) и 19% – т.нар. „бейби бумъри“ (baby boomers, родени от средата на 40-те до средата на 60-те години на минали€ век).

ѕрочетете още:  ак CIO управл€ва пром€ната в културата

»зследването показва, че вс€ко от изброените поколени€ са податливи на различни видове у€звимости по отношение на сигурността. 30% от запитаните считат, че ѕоколението X са работниците, за които е най-веро€тно да не съблюдават установените политики.

32 на сто участвалите в проучването пък посочват, че „бейби бумърите“ са най-податливи на техники като фишинг и социално инженерство.

 иберпрестъпността носи значителни рискове за бизнесите, като според јвстралийската комиси€ по престъпността (Australian Crime Commission) т€ може да се посочи като причина за 1 млрд. долара годишни загуби.

„ћодерната работна сила е по-гъвкава и традиционните подходи тр€бва да се развиват, особено имайки предвид големите залози. ≈дна по-гъвкава архитектура за »“ сигурност тр€бва да отчита нуждите на работниците, отчитайки разликите между поколени€та“, посочва Ћес ”ил€мсън, вицепрезидент в Citrix, отговар€щ за бизнеса на компани€та в јвстрали€ и Ќова «еланди€.

Ќапливът от нови неодобрени приложени€ и устройства също допринас€ за несигурността на специалистите, на които е поверена »“ „охраната“ на предпри€ти€та. 36 на сто от запитаните в рамките на изследването считат, че са не са достатъчно ефективни при намал€ването на риска, свързан с тези нови фактори.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас