Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
10 юли
2017
 
 

Всички коли на Volvo през 2019 г. ще са с електрическо задвижване

Този ход ще означава „исторически финал“ на моделите само в ДВГ и традиционно гориво.

1713 прочитания

Миналата седмица шведският автомобилен производител Volvo обяви, че от 2019 г. нататък всички негови автомобили, които излизат от поточната линия, ще имат електрически мотор. С това се поставя „исторически финал“ за колите, които имат само двигател с вътрешно горене (ДВГ), твърдят от Volvo, т.е. в бъдеще няма да има модел без добавена опция за електрическо задвижване.

Целта на шведския производител е да продаде 1 милион електрифицирани коли до 2025 г.

Компанията смята да пусне 5 различни модела електромобили през 2019 и 2020 г., като 3 от тях ще носят нейната марка, а две коли ще се предлагат от името на поделението й Polestar. Освен това Volvo ще предлага бензинови и дизелови plug-in хибриди, както и 48-волтови опции за всички модели.

Прочетете още: Само две години до първия масов електромобил на Volvo

Целта на шведския производител е да продаде 1 милион електрифицирани коли до 2025 г.

Междувременно Volvo продължава усилено тестовете за напълно автоматизирано управление на колите, в момента в Австралия, където те се „сблъскват“ с неочаквани препятствия – кенгурата. Това е доста необичайно и предизвикателно за софтуера, тъй като в един момент обектът изглежда далеч, а в следващия вече е на земята близо до колата, обясняват от техническия отдел на австралийскoто поделение на Volvo. Тази ситуация обаче може помогне за развитието на по-комплексни алгоритми, които да предвиждат необичайно поведение от рискови участници в движението (като деца, колоездачи и др.).

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас