“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
06 юли
2017
 
 

»нтелигентни€т град като основа за цифровата икономика

3345 прочитани€

Ќаред с икономическите и технологични предизвикателства, които постав€ глобализаци€та пред всички - бизнес, потребители и власти - градовете в ≈вропа тр€бва да се справ€т и с въпроса за устойчивото развитие на средата, но в съчетание с изпреварващ темп на иновациите и повишаване на конкурентоспособността. “ова предизвикателство оказва вли€ние върху редица аспекти на качеството на живот в града, като икономични и енергоефективни жилища, подход€щи сгради за иновативен бизнес, културни, транспортни, социални и екологични услови€.

 онцепци€та на ≈вропейски€ съюз за умните градове обхваща както намал€ване на вредните емисии, така и по-ефективно планиране на публични€ транспорт, пътната мрежа, по-ефективни среди за пренос на електрическа енерги€, ¬и  услуги, по-безопасна градска среда, по-бърза реакци€ при кризи и произшестви€.

ќрганизаци€та EIP-SCC - ≈вропейското иновационно партньорство за умните градове и общности,  ко€то обедин€ва градове, индустри€ и граждани, вече стимулира устойчиви интегрирани решени€ за подобр€ване на градски€ живот, включително в областта на устойчива градска мобилност, развитие на районите и на изградената жилищна среда, интегрирани инфраструктури и процеси между енергийни€ сектор, » “ и транспорта.

¬ Ѕългари€ са стартирани редица проекти за интелигентна градска среда, но устойчивото им развитие зависи от мащабното сътрудничество между всички участници в процеса – общинска власт, бизнес, граждани, неправителствени организации, телеком оператори, компании за комунални услуги и др. јктуалните проекти, планове и възможности за сътрудничество, ще бъдат дискутирани в уебинар на тема "»нтелигентни€т град - основа за цифровата икономика". ƒискуси€та ще бъде проведена на 11 юли 2017 г., от 10:30 до 12:00 ч.

”ебинарът се организира от технологични€ сайт IDG.BG и се провежда със съдействието на VISA Ѕългари€. ”частието е безплатно, а желаещите да се включат, тр€бва да се регистрират на - https://register.gotowebinar.com/register/1699632050802063619.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас