Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
05 юли
2017
 
 

Imagination Technologies не вижда изход от спора с Apple

Британската компания смята, че Apple трудно ще направи нов графичен чип, без да наруши интелектуалната й собственост.

2438 прочитания

Imagination Technologies обяви, че не е постигнат никакъв напредък в добилия широко отразяване в изданията спор с Apple, макар че нейните варианти за решаване на въпроса са „били преразгледани“.

Imagination Technologies не вижда изход от спора с Apple

По-рано тази година производителят на iPhone, който е най-големият клиент на Imagination, е заявил на производителя на графични решения, че ще спре да използва неговата интелектуална собственост в недалечно бъдеще. Това би означавало, че вече няма да плаща на Imagination патентни възнаграждения.

Прочетете още: Luxoft и Imagination Technologies - стратегически партньори

Imagination обаче смята, че за Apple би било „изключително предизвикателно“ да проектира нов графичен процесор, без да нарушава споменатите права върху интелектуалната собственост. Компанията отбеляза, че щатският гигант не е представил никакви доказателства в подкрепа на своите твърдения.

„Необоснованите твърдения на Apple и последващият спор ни накараха да сменим нашата стратегия въпреки ясния напредък, който бяхме постигнали“, заяви изпълнителният директор Андрю Хийт.

Първоначално Imagination смяташе да продаде две от своите бизнес поделения, за да подобри финансовите си показатели и да се фокусира върху ресурсите си, но впоследствие получи оферти за цялата си дейност.

Британската компания обяви годишна загуба в размер на 27,91 милиона лири, докато предишната година загубата бе 80,86 милиона лири. Приходите от продължаващите дейности са 145,21 милиона лири при 121,55 милиона лири за предишната фискална година.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас