Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Хардуер
05 юли
2017
 
 

Samsung инвестира $33 млрд. в производство на чипове в Корея

Корейската компания се надява да измести за първи път Intel от върха

4215 прочитания

Samsung обяви плановете си да инвестира поне 37 трилиона корейски вона (около $33 милиарда) в свои фабрики за производство на чипове памет в Южна Корея до 2021 г., като планира да разшири и производствения си капацитет в Китай.

Според новите планове, компанията ще вложи 30 трилиона вона ($26,1 милиарда) до 2021 г. в Пионгтек, за да разшири съществуващата фабрика за полупроводникови изделия. Още 6 трилиона вона ($5,2 млрд.) ще бъдат инвестирани в завода в северозападната корейска провинция Кьонги-до, където ще бъде монтирано уникална инфраструктура, включително оборудване за екстремни ултравиолетови лъчи. Ще бъде създадена и втора фабрика в Китай, където корейската компания стъпи през 2014 г.

Samsung обяви вчера, че започва серийно производство на своята памет от четвърто поколение V-NAND в новата фабрика в Пионгтек.

Прочетете още: Samsung може да измести Intel като най-голям производител на чипове

Samsung обяви вчера, че започва серийно производство на своята памет от четвърто поколение V-NAND в новата фабрика в Пионгтек.

Заради засилените продажби на чипове памет компанията се надява да обяви най-добрата в историята си тримесечна печалба за второто тримесечие на 2017 г. и да изпревари за първи път Intel за титлата най-голям производител на полупроводникови продукти (по обем на приходите), според Reuters.

Samsung държи около 40 на сто от глобалните приходи от чипове памет за първото тримесечие на тази година, според изчисленията на TrendForce.

При дисплеите компанията преразгледа плановете си да създаде нова фабрика за OLED дисплеи в Южна Корея, като реши да инвестира там 1 трилион вона(около $870 млн.) през 2018 г. Samsung Display държи около 90 на сто от пазара за OLED екрани за смартфони.

Годишно Samsung инвестира общо над 10 млрд. долара в своите производствени мощности за чипове.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас