“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ќбучени€
04 юли
2017
 
 

Ѕј— ќћ се включи в европейска кампани€ за обучаване на »“ кадри

Ѕългарската асоциаци€ на софтуерните компании бе акредитирана и стартира у нас кампани€та #digitalSME4skills.

4148 прочитани€

Ѕългарската асоциаци€ на софтуерните компании (Ѕј— ќћ) се присъедини към европейската кампани€ #digitalSME4skills, чи€то цел е да обучи поне 5000 специалисти в стотици малки и средни фирми от » “ сектора в ц€ла ≈вропа.  ампани€та стартира в кра€ на 2016 г. по инициатива на ≈вропейски€ алианс на малките и средните предпри€ти€ от » “ сектора (European DIGITAL SME Alliance). “€ бе подкрепена от еврокомисар€ √юнтер …отингер, от заместник-председател€ на ≈вропейската комиси€ јндрус јнсип и председател€ на European DIGITAL SME Alliance ќливър √рюн.

Ѕј— ќћ е първата акредитирана за Ѕългари€ организаци€ и стартира кампани€та #digitalSME4skills и у нас. „ќсновната целева група са студентите и младите практикуващи, об€сн€ват от Ѕј— ќћ. - »де€та е компании от »“ сектора като софтуерни разработчици и интегратори на различни цифрови технологии да предложат схеми за повишаване на умени€та и професионални€ опит на младите специалисти чрез провеждане на обучени€, практики и стажове. ѕо този начин младите специалисти ще придоби€т висококачествени умени€ директно от компани€, специализирана в разработване и предлагане на дигитални решени€.“

Ѕј— ќћ ще играе важна рол€ в попул€ризирането на кампани€та сред своите членове и е акредитираната организаци€, ко€то ще удостовер€ва участието на българските фирми, които се присъедин€т към кампани€та. „ƒигиталните умени€ са от основно значение за по-нататъшното развитие на » “ сектора, както и много други сектори, използващи съвременни технологии. »скаме да покажем, че българските компании от » “ бранша са дълбоко ангажирани и усилено инвестират в повишаването на квалификаци€та на заетите в сектора, както и за привличането и развитието на нови специалисти“, за€ви —тамен  очков, председател на Ѕј— ќћ. “ой добави, че кампани€та е в унисон с текущите инициативи и дейности на асоциаци€та в посока обучение на специалисти за нуждите на »“ сектора.

ѕрочетете още: —офи€ - технологичен град на годината!

—тамен  очков, председател на Ѕј— ќћ.

ћалките и средни »“ фирми, които искат да станат част от инициативата #digitalSME4skills, тр€бва да предложат схема за придобиване на професионален опит - обучени€, практики и/или стажове на млади хора, които се стрем€т да се специализират в » “ индустри€та.

ћалките и средни предпри€ти€ имат право да използват знака на кампани€та #digitalSME4skills, да се възползват от публичността й чрез организираните медийни про€ви на инициативата, да използват специализирани€ уебсайт Pledge Viewer, сайта на European DIGITAL SME Alliance и социалните мрежи. „¬с€ко заинтересовано ћ—ѕ може да се присъедини към кампани€та, като попълни кратък онлайн регистрационен формул€р“, допълват от Ѕј— ќћ.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас