Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Киберсигурност
04 юли
2017
 
 

„Биометрична“ технология за сигурност ще спре кибератаките срещу IoT

Нова технология за сигурност, която може да спира кибератаки и да защити поверителността на милиарди потребители на смарт устройства по света може скоро да стане достъпна, в резултат на партньорството между университетите на Кент и Есекс.

3753 прочитания

Множество организации наскоро станаха жертви на киберпрестъпници, които проникнаха в мрежите им. Обикновено това става през свързаните умни устройства, които не са защитени.

Сега, изследователи от EDA към Университета на Кент, работейки заедно с учени от Университета на Есекс, разработват технология за криптиране, наречена ICMetrics.

Технологията използва уникален набор от идентификатори във всяко устройство – както софтуер, така и хардуер – за потвърждаване акредитациите на входящо съобщение от други източник. Това наподобява технологиите за биометрия, използващи уникални идентификационни характеристики на човек за даване на достъп до устройство или акаунт, отбелязва ТechХplore.

„Биометрчна“ технология за сигурност ще спре кибератаките срещу IoT

Ако бъде внедрена в IoT устройствата, би следвало да направи невъзможно други устройства да измамят IoT устройство да им прати свои данни, като така се намалят опасенията относно поверителността и се намали риска от кибератака.

В допълнение, тъй като технологията ще бъде сградена в устройствата, няма да има нужда потребителите да правят нещо за защитата на своите устройства.

Атаката на ботнета Mirai през октомври 2016 г. се възползва от факта, че много IoT устройства са незащитени, защото потребителите рядко променят зададените настройки за сигурност.

Системите на ICMetrics могат да предотвратят подобни атаки и да предоставят нужната сигурност на милиарди IoT устройства по света.  

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас