“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ÷ифрова телевизи€
03 юли
2017
 
 

¬ –уси€ въведоха мониторинг на »нтернет телевизиите

–уските рекламни агенции ще получават данни за аудитори€та на “¬ съдържанието в »нтернет.

4580 прочитани€

 омпани€та Mediascope (доскоро действаща под името TNS –уси€) ще предлага на рекламните агенции и техните клиенти данни за “¬ излъчвани€та в »нтернет, които доскоро са били достъпни само за самите телевизионни канали.

√ол€ма част от руските “¬ канали могат да се гледат в »нтернет, включително на мобилни устройства.

√ол€ма част от руските “¬ канали могат да се гледат в »нтернет, включително на мобилни устройства.

ѕрочетете още: “¬ каналът Russia Today получи временна забрана от Facebook

ќт 1 юли данните за аудитори€та на “¬ съдържанието ще са достъпни за клиентите на Ќационални€ рекламен алианс (Ќ–ј) и Ќовата сервизна компани€ (Ќ— ), са об€вили от Mediascope пред в.  оммерсанть.

ѕо-възрастните зрители (от 55 до 64 г.) след€т в интернет предимно новини (82% от гледаното “¬ съдържание). ѕо-младата аудитори€ предпочита развлекателното и музикалното съдържание. ѕри „младежката група“ от 18 до 34 г. новините през интернет представл€ва интерес за 1%, а 64% гледат развлекателни предавани€. “елевизионните сериали са любимото занимание на руснаците от 12 до 17 г.

¬сички данни са от мониторинг, проведен в периода 1 до 18 юни за каналите „2х2“, „ћатч “¬“, Ќ“¬, „ѕ€тница“, „–осси€ 1“, „–осси€ 24“, „–осси€  “, —“—, —“— Love, “¬-3, “Ќ“, “Ќ“4 и „„е“.

ќт Ќационални€ рекламен алианс се над€ват, че рейтингът ще помогне да компенсира спадащото гледане на класическа телевизи€ за сметка на интернет аудитори€та.

»нтернет поддържа телевизи€та и ако Mediascope тр€бва да пресм€та рейтинга така, че клиентът да пов€рва, че телевизионно съдържание се гледа и в ћрежата.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

»нтервю с ƒжен Ћупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференци€та DevReach 2018

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас