“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »нтернет на нещата
30 юни
2017
 
 

IDC: $27 млрд. приходи от »нтернет на нещата през 2021 г.

4191 прочитани€

12 млрд. долара ще достигнат разходите за »нтернет на нещата (IoT) в региона на ÷ентрална и »зточна ≈вропа предвижда IDC. –ъстът през насто€щата спр€мо миналата година пък ще е 20,6%. ѕрез 2021 г. пък разходите (за хардуер, софтуер, услуги и свързаност) ще достигнат почти 27 млрд., предвиждат анализаторите.

ќт IDC коментират, че все повече компании от региона възприемат »нртернет на нещата, а редица други вече са планирали инвестиции в тази насока.

»зточник: IDC

ѕрочетете още: »нтернет на нещата идва и ще промени всичко

—ред вертикалите, в които IoT ще привлече най-много инвестиции са прослед€ването на доставки (1,8 млрд. долара), умните енергоразпределителни, газо- и водопреносни мрежи (1,2 млрд. долара), както и производството (1 млрд. долара). ”правлението на продуктови активи и технологиите за умен дом също ще привличат сериозни инвестиции. ¬ сферата на умните сгради очаквани€т среден годишен ръст през 5-годишни€ период ще е 34,4%. ѕри водоразпределителните мрежи пък очаквани€т ръст е 42,9 на сто.

»ндустриите с най-мащабни IoT инвестиции ще бъдат: транспортът (2,6 млрд. долара), производството (2,2 млрд.) и комуналните услуги (1,3 млрд.).  рос-индустриалните ивестиции (например за свързани автомобили умни сгради) ще надминат 900 млн. долара през 2017 г.

ќт технологична гледна точка услугите и хардуерът ще са категориите, генериращи най-много приходи. ѕървата от изброените ще бъде доминирана от модули и сензори, свързващи крайните точки с мрежите. ”слугите пък ще се дел€т на инсталационни и дългосрочни такива за осигур€ване на данни. ѕри софтуера на-важните категории ще бъдат т.нар. хоризонтален софтуер и аналитичните решени€.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас