Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
29 юни
2017
 
 

Ericsson връща фокуса си върху технологиите за телеком оператори

3688 прочитания

Ericsson ще се съсредоточи върху основния си бизнес, който превърна шведската компания в световен гигант – мрежовите решения за телеком оператори. Това потвърди на Международния мобилен конгрес в Шанхай Улф Евалдсон, в момента ръководител на отдела за цифрови услуги на компанията, цитиран от Mobile World Live. Наскоро компанията обяви, че ще се завърне към традиционния си бизнес, изоставяйки засега амбициите си за по-сериозно развитие на поделенията за медии, ютили компании и транспорта.

Улф Евалдсон, в момента ръководител на отдела за цифрови услуги на компанията

Евалдсон е обяснил пред официалната медия на MWC, че ръководството на компанията е решило да промени стратегията си и да работи по план за връщане към по-печеливша позиция, която обаче и да е по-устойчива.

Прочетете още: Ericsson създаден нов отдел, обединяващ Европа и Латинска Америка

Новата стратегия включва два основни компонента. Първият е използване на технологичното лидерство на компанията, което да й помогне да стане „най-конкурентният и ценово ефективен доставчик на инфраструктура за доставчиците на услуги“.

Вторият елемент е: „Трябва да уверим нашите потребители, че могат да осребрят мрежите, които им предоставяме“, казва Евалдсон. Той обаче не затвори вратата към други потенциални клиенти, обяснявайки, че много от тях са в т.нар. „сива зона“.

Производителят вече определи, че ще генерира поне 25% от приходите си от компании извън телекомуникациите през 2020 г., но решението на Ericsson да се поотдръпне от корпоративния бизнес може да се отрази на съществуващото партньорство със Cisco. Сделката, обявена през 2015 г., трябваше да стимулира бизнеса и за двете фирми и да им помогне да навлязат в нови области.

Евалдсон потвърди, че компанията търси „стратегически възможности“ за своя медиен бизнес, след като се появиха публикации, че е готова да продаде това поделение.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас