Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Триизмерен печат
27 юни
2017
 
 

Ultimaker представи добавки за своя най-нов 3D принтер

2530 прочитания

Холандският производител на 3D принтери Ultimaker обяви пускането на полипропиленов материал, две нови печатни глави (наричани от компанията ядра), както и разширен пакет за триизмерно принтиране за своя продукт Ultimaker 3. Машините се доставят у нас от официалния представител на марката за региона на Балканите – фирма B2N.

Полипропиленът (Ultimaker PP) е една от най-широко използваните пластмаси на планетата, обясняват от B2N. Това е любимият материал на инженери и производители от цял свят, тъй като има голям спектър от приложения. Той предлага висока устойчивост и ниска плътност, което го прави подходящ за създаване на леки части с високо съотношение якост/тегло. Полипропиленът има отлична термична, електрическа и химическа устойчивост. Той е гъвкав, полупрозрачен и с гладка повърхност.

Двете нови принтиращи ядра - AA 0.8 и BB 0.8

Прочетете още: Най-новият 3D принтер на Ultimaker бе представен в София

Новите принтиращи ядра са с размер на дюзата 0,8 мм са: Ultimaker 3 AA, за основания материал, и принтиращи ядра BB, за водоразградим материал. Според компанията те дават възможност за по-бързо принтиране на ранни прототипи.

Разширен пакет пък е специално създаден, за да осигури качествени крайни резултати с материали като ABS, PP, CPE+ или PC на Ultimaker 3. Съдържа предна вратичка, която стабилизира температурата и адхезивни листа, които подобряват прилепването на модела към платформата.

Компанията производител представи и другите по-дребни разработки, включително оптимизация на профилите за принтиране на Ultimaker 3 за материалите CPE+, PC, TPU 95A и PVA. По този начин се подобрява качеството на принтовете с PLA/PVA и комбинацията от CPE/PVA.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас