Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
27 юни
2017
 
 

Над 50% повече данни в първата седмица след падането на роуминга

Регулацията RLAH (роуминг като у дома) вече се отразява на потреблението.

3114 прочитания

Значително увеличение на роуминг трафика в страните от Европейския съюз се забелязва през първата седмица след влизането в сила на европейската регулация за „роуминг като у дома“ (RLAN) на 15 юни т.г. Някои оператори са отчели 50% и допри повече роуминг данни и над 25% повече при разговорите, които са станали по-дълги отпреди.

Това твърдят от Starhome Mach, които са внедрили специално RLAH решение във водещи европейски телекоми за минимизиране на рисковете от постоянно ползващи роуминг потребители и за спазване на политиката за честна употреба.

Според анализаторите, влизането в сила на новите правила съвпада с летните ваканционен сезон, съчетан с разбирането на регулацията от все по-широк кръг потребители. Прогнозите им са, че роуминг трафикът през лятото ще скочи с над 400%. Това важи с особена сила за притежателите на висок клас Android смартфони и iPhone, които са свикнали да ползват много мултимедийно съдържание на своите апарати, при това не само за гледане, а за качване в социалните мрежи, YouTube, Instagram и др.

Прочетете още: Новите правила за роуминга в ЕС влязоха в сила

Притежателите на iPhone са свикнали да ползват много мултимедийно съдържание на своите апарати

Именно затова мобилните оператори се нуждаят от решение, което едновременно да им гарантира спазване на новите регулаторни изисквания (някои от детайлите за предоставяните мобилни данни в роуминг са доста сложни и включват редица изчисления). Същевременно телекомите трябва да запазят „финансовото“ здраве на своя бизнес на едро (разплащането с операторите в другите страни) , но и да запазят удовлетвореността на своите абонати.

В новата реалност телекомите се нуждаят от решения, които да им помогнат да контролират разходите си по-ефективно, да защитят роуминг приходите си и да подсилят взаимоотношенията си с потребителите, коментират от Starhome Mach.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас