Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
21 юни
2017
 
 

Как може да станем тестова площадка за компаниите?

България има потенциал да се превърне в тестова площадка за редица компании, които да изпробват първо тук своите първоначални продукти

2558 прочитания

Innovator Creative Spaces

България има потенциал да се превърне в тестова площадка за редица компании, които да изпробват първо тук своите първоначални продукти. Това коментираха основателите на Innovator Creative Spaces Мартен Демирев и Боян Симеонов в ефира на bloombergtv.

"Идеята на нашия проект е да направим, така че екосистемата да се развива извън София, стартирайки проекта именно от Варна", аргументира се Мартен Демирев.

Innovator Creative Spaces представлява мрежа от локални технологични центрове, които ще имат за цел да предоставят услуги и техника за предприемачи, обясниха те.

По думите му чрез иновация технологиите, които предлага компанията - телепринтиране, лазарно рязане, виртуална реалност, ще могат да бъдат имплементирани в тяхната всекидневна дейност.

"Искаме да наблегнем доста силно на иновациите в медицината, да съдействаме както на университетите, така и на болниците. Този тип технологии са бъдещето на медицината, а в някои страни вече са настоящето", посочи Симеонов. „Иновацията ще се случи още на ниво студенти, които да я възприемат“.

Следейки западните модели, Демирев и Симеонов искат да направят нещо, което е качествено и вече е валидирано в големите пазари. В екипа им има инженери, интериорни дизайнери, графични дизайнери, маркетинг. Те вярват, че по този начин ще успеят да променят гледната точка в България и на специалистите към тези технологии, които много лесно да навлязат в техния живот.

Запитани доколко е удобно да се прави бизнес у нас, младите българи смятат, че този сектор е доста млад, от около 5 г. и е много благоприятен за работа, като все още е в зародиш за работа.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас