Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
19 юни
2017
 
 

София - технологичен град на годината!

Бургас пък е динамично развиващ се технологичен град

3842 прочитания

Награди в 10 категории, отличаващи успеха, бизнес развитието и лидерството в областта на изнесените услуги и ИТ бизнеса връчиха на специална церемония в Бургас Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

Отличените във второто издание на инициативата Innovations, Technology & Sourcing Awards

Международното жури на инициативата Innovations, Technology & Sourcing Awards присъди първа награда за доставчик на аутсорсинг услуги на Bulpros. На второ място в тази категория бе класирана Sutherland, а на трето - Telus International.

Прочетете още: 7 града са номинирани за Технологичен град на годината от БАА и БАСКОМ

В другата основна категория призът за „Софтуерна компания на годината“ спечели Programista. На второто място бе класирана SoftServe, а трето място си разделиха EPAM и Accedia.

В същото време редица аутсорсинг компании бяха кандидати за новите ИТ категории като „ИТ проект на годината“ и „ИТ продукт на годината“. Lirex стана победител в категорията ИТ проект с подгласник Bulpros, а на трето място отново бяха класирани 2 фирми - Upnetix и Code Runners.

CoBuilder стана победител в категорията „ИТ продукт на годината“, втората награда бе връчена на Experian, а на трето място отново бе Code Runners.

За „технологичен работодател на годината“ е Scale Focus, следвана от Programista и Experian.

Най-иновативна технологична компания на 2016 г. е Bulpros, с подгланици Sutherland на второ място и SoftServe на трето.

„Стартираща компания на годината“ е Sirma Medical Systems. На второто място бе класирана HeleCloud, а на трето е Cargill. Cargill обаче грабна наградата за „Център за споделени на услуги на годината“ във второто издание на хайтек награди.

Освен фирмите от технологичния сектор бяха връчени и награди в 2 категории, обединяващи усилията на свързани бизнеси, местни власти и университети. В категорията „Технологичен град на годината“, която отдава специално внимание на един от основните фактори за развитие на технологичния сектор – партньорството и осигуряването на най-добри условия за растеж на сектора – бе отличена София. За тази категория гласуваха членовете на БАА и БАСКОМ, обединяващи над 120 водещи хайтек компании. Бургас за втора поредна година грабва специална награда „Най-динамично развиващ се технологичен град на годината“. Варна пък спечели специалната награда „Технологичен град с най-голям потенциал за растеж в сектора“.

Качествените и съобразени с изискванията на сектора бизнес сгради бяха отличени в категорията „Технологична бизнес сграда на годината“, като призът бе присъден на Sofia Airport Center. На второ място се нарежда Smart Center на „Планекс“, а на трето European Trade Center.

„Обединяването на БАА и БАСКОМ за провеждането на наградите е позитивен прецедент, който доказва, че когато работиш в синергия, постигаш устойчиви резултати. Съвместните ни усилия допринесоха и ще допринасят за изграждането на България като водеща аутсорсинг и технологична дестинация. Провеждането на тазгодишните награди в Бургас е ярък пример за доброто партньорство между БАА и общината за развитие на аутсорсинг сектора у нас“, коментира Станимир Николов, председател на БАА.

„Горд съм, че тази година Бургас е домакин на най-важното събитие за технологичния сектор. Целият екип на общината работи за развитието на града и създаването на добри условия. Изградихме обществен съвет за развитие на ИТ и аутсорсинг индустрията, чиято основна задача е да предоставя необходимата информация и да подпомага потенциалните инвеститори, включително и при осигуряване на квалифицирани кадри. Бургас предлага всички необходими условия за развитието на индустрията – човешки ресурс, офис площи, добра локация, развита инфраструктура и администрация, която работи рамо до рамо с бизнеса и университетите“, заяви на церемонията кметът на Бургас Димитър Николов.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас