Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
15 юни
2017
 
 

Европейският съд реши: Pirate Bay нарушава авторски права

Холандски интернет доставчици ще трябва да блокират достъпа до популярния торент сайт.

2461 прочитания

Европейският съд обяви, че уеб сайтове от типа на Pirate Bay са отговорни за нарушаване на авторските права, пише в решение на най-висшата съдебна институция в Европейския съюз.

Постановлението е част от дългогодишен спор между холандската антипиратска група Stichting Brein и два холандски доставчика на Интернет достъп, а именно Ziggo и XS4ASll, които отказаха да блокират достъпа до торент сайтове от типа на The Pirate Bay (TPB).

След редица съдебни дела, компанията Brein отнесе случая до Холандския Върховен съд (Hoge Raad), който пък поиска от Европейския съд изясняване на серия членове в европейската директива за авторските права.

Прочетете още: Европейският съд: ISP могат да блокират пиратски сайтове

Според постановлението на Европейския съд, концепцията за публичност трябва да бъде интерпретирана по следния начин: Тя покрива обстоятелства в разглеждания случай, като осигурява достъпност и управление през интернет на платформа за споделяне (а именно торент платформата на TPB), която чрез средства за индексиране на метаданни, свързани със защитени от закона авторски творби, дава възможност на потребителите на тази платформа да откриват тези творби и да ги споделят през P2P мрежи.

Сега именно този съд реши, че услуги като тези на Pirate Bay нарушават авторските права. Случаят е препратен обратно към холандския съд, който ще се произнесе по делото.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас