Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
14 юни
2017
 
 

ScaleFocus ще участва в ЕС проект за подпомагане на възрастни хора

Компанията е спечелила европейски проект с технологии за IoT и Големи данни, финансиран по програма „Хоризонт 2020“.

3019 прочитания

Иновативен проект, който включва софтуер за събиране и анализ на Големи данни, ще реализира българската компания ScaleFocus. Тя ще подпише договор за финансиране от над 1 милион лева, като целта на проекта е да бъдат разработени и тествани нови методи, чрез които възрастните хора в неравностойно положение да останат активни, независими и да живеят възможно най-дълго в собствените си домове.

Проектът SAAM (или „Подкрепа на активното стареене чрез многопосочно наставничество) ще се осъществява съвместно с водещи европейски университети, научни институции, хуманитарни и неправителствени организации. Общата стойност е близо 8 милиона лева, като финансирането се отпуска от бюджета на Европейската комисия по програма за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020“. Всички дейности трябва да бъдат изпълнени за период от 3 години.

Според заложеното в проекта, чрез иновативни технологии ще се осъществява наблюдение на средата на възрастните хора и на хора в неравностойно положение. Ще се следят здравни показатели, ще изучават техните нужди и предпочитания и на тази база ще се създаде програма за наставничество и обучение, която да им помогне да бъдат дейни и самостоятелни за по-дълъг период, обясняват от българската компания.

Прочетете още: ScaleFocus инвестира близо 2 млн. лв. в 100 нови работни места

ScaleFocus е софтуерният партньор в този проект. Разработеният от нея софтуер ще събира и анализира информация, ще интегрира множество IoT смарт устройства. Освен това компанията ще разработи новаторски решения в областта на телемедицината. Компанията ще разработи решение и ще интегрира смарт технологии, чрез които да се следят денонощно показатели за здравословното състояние на възрастните хора, като информацията ще се събира и анализира на онлайн платформа, също проектирана и създадена от компанията.

За да реализира всички тези разработи, ScaleFocus открива нов отдел за изследвания и развойна дейност, в който ще бъдат назначени 20 софтуерни разработчици в областта на социалните и технологични иновации. „Вече започна набирането на кандидати и в тази връзка компанията работи съвместно с топ университетите в България“, коментират от ScaleFocus.

служебният министър на икономиката Теодор Седларски връчва сертификат за инвестиция клас А на Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus, през април 2017 г.

В компанията вече работят над 350 специалисти, а през април тази година служебният министър на икономиката Теодор Седларски връчва сертификат за инвестиция клас А на Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus, за планираните 2 млн. лв. в 100 нови работни места.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас