Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Съхранение на данни
06 юни
2017
 
 

Fujitsu сертифицира флаш решение за съхранение на данни за SAP HANA

3864 прочитания

Флаш базирана система за съхранение на данни Fujitsu Eternus AF650 получи сертификат от SAP за използване като корпоративно решение с нейната платформа HANA. То ще може да се използва самостоятелно или като част от интегрирана система от семейството Primeflex. Според двете компании AF650 предоставя необходимата надеждност, като предлага 12 терабайта основна памет и възможност да работи с до 3 петабайта данни.

От там допълват още, че изцяло флаш базираните решения биват все по-широко възприемани компаниите за хостване на приложения и изграждане на бази данни благодарение на бързото време за реакция и повишената производителност. Също така тези продукти предлагат по-ниско потребление на енергия, което се отразява на оперативните разходи.

Fujitsu Eternus AF650

Прочетете още: Fujitsu: Бизнесите проявяват голям интерес към виртуалната реалност

Според Fujitsu Eternus AF650 заема по-малко физическо пространство от соите предшественици при еквивалентен капацитет за съхранение на данни. Той може да бъде допълнително, благодарение на техники като дедупликацията и компресирането. По данни на компанията в зависимост от типа информация клиентите могат да разчитат на до пет пъти повече пространство.

От Fujitsu допълват още, че флаш системите могат да направят по-достъпни и сървърната и десктоп виртуализацията. Компанията е интегрирала базовия Eternus AF250 в своето Primeflex vShape решение, което може да предлага капацитет до 740 терабайта. То е сертифицирано от VMWare и Microsoft, а също така се предлага и с FAS (Fabric-Attached Storage) на NetApp.

Организациите, които искат да разширят решенията си за съхранение с поглед към бъдещите т.нар. hyperscale центрове за данни имат на разположение решението от висок клас Eternus DX8000. То е базирано на SSD и предлага до 70 петабайта капацитет.

Подобрените версии на Fujitsu Eternus AF250 и AF650, Primeflex за SAP HANA и за vShape, както и серията Eternus DX8000 са вече достъпни за поръчка.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас