Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Назначения
05 юни
2017
 
 

Теленор България с нов главен изпълнителен директор: Оле Бьорн Шилстед

Оле Бьорн Шилстед идва от Telenor Унгария и ще бъде част и от ръководството на клъстер „Централна и Източна Европа“ на Telenor Group.

3497 прочитания

Telenor Group избра Оле Бьорн Шилстед за нов главен изпълнителен директор на своето поделение в България, след като през май преназначи предишния CEO Майкъл Фоли за ръководител на Grameenphone, поделението на групата в Бангладеш. Оле Бьорн Шилстед поема ръководството на Теленор България от 1 август 2017 г., заменяйки временно изпълняващия тази длъжност Саша Филипович. Филипович ще продължи да изпълнява задълженията си като главен търговски директор на българския телеком. В качеството си на главен изпълнителен директор на Теленор България Шилстед ще бъде част и от ръководството на клъстер „Централна и Източна Европа“ на Telenor Group.

Оле Бьорн Шилстед идва от Telenor Унгария и ще бъде част и от ръководството на клъстер „Централна и Източна Европа“ на Telenor Group.

Оле Бьорн Шилстед се присъединява към норвежката телекомуникационна група през 2000 г. и е работил като вицепрезидент и управляващ директор на азиатския офис на групата в Сингапур. Впоследствие той става старши вицепрезидент и директор „Корпоративно развитие“ за Азиатския регион на Telenor Group. От 2009 до 2015 г. той оглавява представителния офис на групата в Москва, а през последните 2 години е главен директор „Корпоративно развитие“ на Telenor Унгария.

Прочетете още: Саша Филипович ще поеме временно управлението на Теленор България

„Щастливи сме, че Оле Бьорн прие предложението да оглави Теленор България. Работихме изключително успешно с него в Telenor Унгария и той притежава доказани лидерски качества, отдаденост, откритост и желание постоянно да усвоява нови неща. Уверена съм, че ще бъде изключително полезен в осъществяването на стратегията на Теленор България и за постигането на амбициите на Telenor Group в региона“, заяви Александра Райх, изпълнителен вицепрезидент на Telenor Group за Централна и Източна Европа.

„Очаквам с нетърпение да се присъединя към силния и много успешен екип на Теленор България. Ще се постарая добре да опозная и проуча този пазар, за да мога да помогна на компанията да запази и затвърди лидерската си позиция като операторът с най-висок дял приходи от мобилни услуги и клиентска удовлетвореност на българския пазар“, коментира за пресата Шилстед.

Оле Бьорн Шилстед притежава дипломи по машинно инженерство и бизнес администрация от университета „Конгсберг“ (Норвегия) и е завършил програмата за развитие на бизнеса на IMD в Лозана.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас