Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
02 юни
2017
 
 

Лятна школа ще обучава ученици по облачни и IoT технологии

Обучението за ученици от пети до девети клас e организирано от VMware България и фондация “Миню Балкански”.

2501 прочитания

5-дневна лятна школа, която ще запознае ученици, интересуващи се от компютърните технологии, с основни понятия в програмирането, облачните технологии и Интернет на нещата (Internet of Things), организира в края на август VMware България и фондация “Миню Балкански”. Обучението на деца от пети до девети клас ще се проведе в базата на фондация “Миню Балкански” в с. Оряховица (област Стара Загора), като фондацията поема основната част от разходите за инициативата.

Диана Стефанова, управляващ директор на VMware България.

За останалите разходи участниците плащат таксата в размер на 250 лв., като тя покрива пълен пансион, храна и всички материали. Учениците могат да кандидатстват за школата до 30 юни 2017 г., като изпратят и мотивационно писмо. VMware България ще предостави 10 стипендии за най-мотивираните кандидатури.

Прочетете още: VMware представи платформа за Интернет на нещата

Участниците в школата ще бъдат разпределени на групи и ще имат редовни занятия под ръководството на екипа от лектори и педагози на фондацията. Учениците ще се обучават как да създадат виртуален компютър в облака, как да сформират гигантска мрежа тип Интернет на нещата и други полезни неща от света на облачните компютърни технологии, обясняват организаторите.

Сред лекторите в лятната школа са работещите във VMware България Теодор Първанов, Николай Бошнаков, Гергана Караджова, Александър Ангелов и Тодор Спасов.

„Всяка година инициативата става все по-популярна и посещавана. Отзивите от ученици и родители са изключително позитивни, което ни мотивира да продължим да работим все така усилено, за да помогнем на младите таланти с интерес в сферата информационните технологии да развият необходимите умения и знания в по-ранна възраст. Вярвам, че тази година интересът към лятната школа ще бъде още по-голям“, споделя професор Минко Балкански, основател на фондация “Миню Балкански”.

„Във VMware България сме амбицирани да създадем възможности за по-качествено образование за младите таланти с интерес в сферата на компютърните науки. „Лятна школа по информатика и облачни технологии“ е инициатива, с която целим да събудим интереса на учениците към информационните технологии и да им помогнем да развият умения и знания, които в бъдеще ще ги превърнат във висококвалифицирани и силно конкурентноспособни кадри на световно ниво“, коментира Диана Стефанова, управляващ директор на VMware България.

Фондация "Миню Балкански" организира и други летни ученически школи през тази година, включително по роботика, по крипто математика, по експериментална физика, астрономия и астрофотография и др.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас