Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
01 юни
2017
 
 

60% от студентите във VIVACOM Техническа академия отиват на летен стаж

3439 прочитания

Студентите участващи в седмия поред випуск на VIVACOM Техническа академия завършиха успешно учебната година с придобити практически опит и знания в областта на телекомуникационния бизнес и 60 на сто от тях ще изкарат летния си стаж в телекома. Бъдещите инженери от 3 и 4 курс в Техническия  университет научиха повече за създаването и прилагането на технологиите в реална среда и получиха допълнително обучение в области като регулацията на телеком услугите, търговските отношения и очакванията на потребителите, съобщават от телеком оператора. 

Студентите участващи в седмия поред випуск на VIVACOM Техническа академия завършиха успешно учебната година.

През годините във VIVACOM Техническа академия са се класирали над 150 студенти от над 300 кандидатури. До момента 30% от преминалите академията избират стаж в компанията, а 17% от тях намират професионална реализация във VIVACOM. 

Прочетете още: Vivacom u Huawei създават регионален облачен хъб

 

VIVACOM Техническа академия е съвместен проект с Факултета по телекомуникации към Техническия университет - София, чиято цел е да даде на образованието в техническите области практическа насоченост и да го направи по-ефективно за младите хора. Освен тясно специализирани, темите от VIVACOM Техническата академия отговарят на конкретни изисквания на бизнес практиката като управление на проекти, технически английски език, търговски решения, правна рамка на телекомуникациите и бизнес комуникации. Студентите от академията завършват учебната година с умения да представят себе си и идеите си в бизнес среда. 

В рамките на една учебна година, в седем лекционни курса и упражнения, разпределени в 250 учебни часа, ключови мениджъри и специалисти от VIVACOM отделят от времето си, за да споделят натрупания от тях опит в практиката. Преподавайки най-последните и актуални за реалния бизнес иновации и технически решения, лекторите от телекома споделят и своите експертни знания и професионални умения. По време на Академията участниците посещават и Центъра за управление и наблюдение на мрежата, където от първа ръка научават за тънкостите и спецификите на една телекомуникационна мрежа. Така,  благодарение на този проект, бъдещите инженери по телекомуникации, компютърни системи и технологии и електроника имат шанса да надградят теоретичните си знания с практически ориентирани курсове, които не са включени в редовния план на обучение.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас