Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
01 юни
2017
 
 

Съоснователят на Телерик Васил Терзиев влиза в борда на MacStadium

MacStadium e световен доставчик на частни облачни хостинг услуги за MacPro

3344 прочитания

Съоснователят на Telerik и Телерик Академия Васил Терзиев вече е член на борда на директорите на американския доставчик на частни облачни хостинг услуги MacStadium. Освен него в новия борд на MacStadium влиза и Хосе Сегрера, главен финансов директор на Terremark Worldwide, придобита през 2011 г. от мобилния оператор Verizon Communications.

Васил Терзиев заедно със Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев основават през 2002 г. българската софтуерна компания Telerik, като Васил става главен изпълнителен директор. През 2014 г. Telerik е придобита от американската компания Progress, в която Васил Терзиев поема поста главен директор „Иновации“. На тази позиция той отговаря за дългосрочната стратегия за разрастването на компанията. В началото на 2017 г. Терзиев, заедно с останалите съоснователи на Telerik се отделят от Progress и поемат стратегията и развитието на образователната организация Телерик Академия като самостоятелно бизнес начинание.

„В Telerik бяхме изцяло посветени на общността ни от разработчици, предоставяйки поддръжка и грижа за клиентите, която диктува стандарта на индустрията. Подобно на Telerik MacStadium също е фокусирана да въоръжи разработчиците на iOS софтуер с инструментите, услугите и инфраструктурата, необходими за ефективната колаборация в екипите, както и да им помогне да отговорят на постоянно увеличаващия се брой цикли на пускане на продукти на пазара. Много се вълнувам, че ставам част от борда на MacStadium и ще помагам на компанията да достигне следващото ниво в развитието й“, коментира Васил Терзиев.

Прочетете още: Софтуерната академия на Телерик с генерален мениджър

Той ще продължи да отговаря за стратегията и развитието на Телерик Академия като самостоятелна организация и независим партньор на всички компании от ИТ сектора.

„Васил и Хосе разполагат с богат набор от практически знания и релевантен опит, които ще бъдат изключително ценни за екипа ни. За нас е чест, че и двамата се присъединяват към борда на директорите на MacStadium“, допълва главният изпълнителен директор на MacStadium Грегъри Макгрю.

CW/Б

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас