Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
30 май
2017
 
 

Теленор разяснява новата регулация за роуминга в ЕС

3227 прочитания

Роумингът не отпада, а след 15 юни 2017 г. ще се таксува по-различен начин, подчертават от оператора Теленор в списък от въпроси и отговори, които компания публикува с цел да разясни новите правила за ползване на мобилни услуги в Европейския съюз. От там допълват още, че българските потребители ще могат да ползват договорения си абонаментен план, но „с някои условия“.

Правила касаят всички клиенти, независимо дали са на договор или разполагат с предплатена карта. Новите цени ще бъдат въведени автоматично, без да са необходими действия от страна на клиента.

Националните минути в плановете на оператора ще позволяват на клиентите да се обаждат на номера от Зона ЕС. След приключването им таксуването ще бъде според правилата по договора за разговори в България. Същото важи и за SMS-ите.

Прочетете още: 95% от магистралите и първокласните пътища с 4G обхват на Теленор

Като „малко по-сложна“ описват от компанията ситуацията с мобилния интернет. Ако в съответния план има включен национален трафик, то той ще може да бъде използван и в Зона ЕС. „Теленор ще ви предостави определено количество МВ или ще можете да ползвате всички текущо включени МВ за ползване в роуминг без допълнително заплащане. Информация с конкретното количество МВ за ползване в Зона ЕС, ще бъде достъпна за всеки клиент след 15 юни 2017 г. в приложението MyTelenor или на мобилния портал за управление на роуминг lp.telenor.bg.“, пишат от оператора.

В Зона ЕС влизат всички страни от Европейския съюз, плюс Норвегия, Исландия, Лихтенщайн и някои отвъдморски територии на Франция. От Теленор подчертават, че новите правила са предназначени за пътуващи, а не за по-дълго или постоянно пребиваване в чужда страна. При по-дълъг престой потребителите ще бъдат таксувани по правила за разговори в роуминг.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас