Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
25 май
2017
 
 

Siemens България ще изгради автоматизирана подстанция за Биовет

Мащабният проект за модерно електроснабдяване за новия завод на Биовет в Пещера ще бъде реализиран до края на 2018 г.

2528 прочитания

Мащабен проект за модерно автоматизирано електрозахранване на нов завод на Биовет АД ще реализират специалистите на Siemens България от направление „Енергиен мениджмънт“. Заводът се изгражда на площадката на Биовет в Пещера и трябва да е завършен до края на 2018 г. ще получава надеждно електрозахранване от напълно автоматизирана подстанция 110/6 kV.

Договорът включва проектиране, доставка и пускане в експлоатация на апаратура за високо и средно напрежение, доставка на силови кабели за високо, средно и ниско напрежение и на система за автоматизация. Изпълнението му е свързано с изграждането на нова подстанция 110/6kV и рехабилитация на стара подстанция 110/6kV.

„Подобен проект не е реализиран в България за последните 10 години. Затова за нас е чест, че „Биовет” АД ни се довери да го осъществим „до ключ”, заяви по време на церемонията по официалното подписване на договора главният изпълнителен директор на Siemens България д-р инж. Боряна Манолова.

Прочетете още: Siemens и SAP със съвместно решение за енергийния и комуналния сектор

Главният изпълнителен директор на Siemens България д-р инж. Боряна Манолова подписва договора за мащабната инсталация в Пещера

Осъществяването на проекта ще осигури значителни ползи за Биовет, обясняват от Siemens България. Сред тях са увеличаване на захранващата мощност на завода и повишаване на безопасността на условията на труд и сигурността на персонала. След изпълнението „Биовет” ще разполага с напълно автоматизирана подстанция 110/6 kV, а операторите ще имат бърз и контролиран достъп до мрежата.

Проектът, който се очаква да приключи до средата на октомври 2018 г., е първият, реализиран от Siemens България за „Биовет” АД, допълват от българската фирма, но без да съобща стойността на проекта.

Структурата на Siemens в България включва и 2 компетентни центъра - в сферата на сградните технологии и на енергетиката, както и фабрика за измервателна апаратура за продукти високо напрежение в гр. Правец.

Биовет, която е част от групата Хювефарма, произвежда фуражни добавки, активни субстанции и готови лекарствени средства за лечение, профилактика и подобряване здравето и продуктивността на животните. Според информация във в. Капитал от февруари т.г., групата Хювефарма ще инвестира 150 млн. евро в строежа на този нов ветеринарен завод в Пещера, като след влизането в експлоатация на новата мощност производственият капацитет на Биовет в България ще се увеличи с 50%.

Освен това Биовет се стреми да повиши иновационния си капацитет чрез внедряване в производството на нов иновативен в световен мащаб продукт с висок потенциал за пазарна реализация. Тези дейности са финансирани по проект в рамките на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г., като общата стойност на допустимите разходи по проекта е малко на 3 млн. лева, от които 1,275 млн. лв. са европейско финансиране и 225 хил. лв. са национално съфинансиране.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас