Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | LAN & WAN
23 май
2017
 
 

TP-Link излиза на второ място по брой Ethernet портове според IDC

472% ръст на пазарния дял при комутаторните Ethernet портове за 7 години демонстрира китайската компания.

3520 прочитания

С 68 милиона продадени портове в Ethernet комутатори за 2016 г. TP-Link си е извоювала пазарен дял от 11,5%, като това й осигурява второ място в света по този показател, показва доклада на IDC за последното тримесечие на м.г. „Worldwide Quarterly Ethernet Switch Tracker“.

През 2009 г. TP-Link е продала „едва“ 6,6 млн. Ethernet порта, което тогава й е осигурило пазарен дял от 2,01%. 7 години по-късно китайската компания продава вече по 68 млн., като пазарният дял е скочил с 472% за седем години, изчисляват от компанията. Тя има много силни резултати при неуправляемите комутатори, като с 64,8 милиона порта достига пазарен дял от 26,2%. за 2016 г.

За 7 г. TP-Link стигна от 9-о на 2-о място по брой продадени Ethernet портове при комутаторите, според IDC

Прочетете още: TP-Link обнови портфолиото си от смартфони

„Щастливи сме от постоянното израстване на TP-Link в тази индустрия , заяви Анди Чен, директор на „Международен бизнес“ в TP-Link. - Една от причините за това израстване е, че хората избират да използват интелигентни и надеждни мрежи, което ни насърчава да предлагаме иновативни продукти и решения в зависимост от специфичните нужди на клиента, като същевременно се стараем те да са достъпни за всички.“

Като цяло продажбите на Ethernet комутатори за 2016 г. са нараснали с 2,4% годишно до $24,4 млрд., а този на маршрутизатори – с 1,3% до $14,58 млрд., посочват от IDC. Петте водещи доставчици на Ethernet комутатори по приходи са Cisco, следвани от Huawei (впечатляващ годишен ръст от 67,8% за последното тримесечие на 2016 г.). На трето място е Hewlett Packard Enterprise (като данните за HPE и за H3C се разглеждат поотделно от IDC от Q2 2016). Четвърта е Arista Networks, а на пето място е Juniper.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас