Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Обучения
22 май
2017
 
 

Телерик Академия съкращава от 12 на 6 месеца времето за обучение

Нов метод на преподаване съкращава наполовина времето за стандартната програма на Софтуерната Телерик Академия.

4695 прочитания

Образователна организация Телерик Академия обяви на 22 май, че стартира Telerik Academy Alpha – нова иновативна програма за подготовка на младши софтуерни специалисти с продължителност само 6 месеца, на края на която успешно завършилите курсисти ще получат сертификат. Безплатното обучение е насочено към хора, които вече притежават базови познания по програмиране, искат да натрупат практически умения и да започнат работа в ИТ индустрията с летящ старт, обясниха от академията.

С изцяло нов метод на преподаване и учене, Телерик Академия съкращава от 12 на 6 месеца времето за покриване на стандартната програма на обучение

Telerik Academy Alpha е една от първите ключови иновации, която Телерик Академия въвежда след отделянето си като независима организация. С изцяло нов метод на преподаване и учене, академията съкращава от 12 на 6 месеца времето за покриване на стандартната програма на обучение. Базирана на иновативни техники и световнопризнати методи на преподаване, тя ще помогне на курсистите да усвоят в дълбочина същия набор от знания и умения в областта на програмирането, както в традиционната програма, но по-бързо и ефективно.

Прочетете още: Академията на Телерик се отделя от Progress

Приемът в пилотното обучение ще бъде изключително конкурентен, като само 25 курсисти ще могат да вземат участие. Процесът по кандидатстване включва три етапа. Първият е подаване на CV и мотивационно писмо на сайта на инициативата до 7 юни. Следва явяване на изпит, който тества уменията на кандидатите по програмиране с езика C#. Успешно издържалите изпита ще се явят на интервю, което оценява мотивацията им за участие и нивото на владеене на английски език.

Кандидатите е необходимо да притежават базови познания по програмиране със C#, да бъдат готови да се фокусират изцяло върху обучението си през следващите 6 месеца и да искат да започнат работа в софтуерната индустрия. Предишен професионален опит в областта не е необходим. Програмата е интензивна и изисква задължително присъствено участие. Курсистите ще разполагат с една седмица почивка след всеки пет седмици обучение.

Програмата започва на 26 юни и ще се провежда присъствено всеки ден от работната седмица в трейнинг центъра на Телерик Академия в ж.к. Младост. Основен фокус на Telerik Academy Alpha ще бъде работата по реални проекти както индивидуално, така и в екип, и персоналният подход на обучение, съобразен с нуждите на всеки курсист. Традиционният лекционен формат ще бъде заменен с интерактивен, персонализиран подход, в който трейнърите ще влязат и в ролята на ментори на участниците. Обучението включва също теми отвъд програмирането, които ще подпомогнат развитието на личностните и поведенческите умения на курсистите и тяхното предприемаческо мислене.

„Като комбинираме натрупания през годините опит на Телерик Академия с иновативни методи на преподаване в съответствие със световните тенденции, ще съкратим наполовина времето, необходимо за усвояване на ключовите умения от традиционната ни програма. Така в рамките само на 6 месеца участниците ще натрупат знанията и опита, с които да стартират своята кариера в софтуерната индустрия“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър на Софтуерната Телерик Академия.

Софтуерната Телерик Академия е програма на образователната компания Телерик Академия, която в началото на 2017 г. се отдели като самостоятелна организация и партньор на всички компании в ИТ индустрията в България. От създаването на програмата през 2009 г. досега над 4700 души са се подготвяли присъствено в нея за професия в сферата на софтуерното инженерство.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас