“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »нтернет на нещата
22 май
2017
 
 

VMware представи платформа за »нтернет на нещата

2851 прочитани€

ѕлатформа наречена Pulse IoT Center за бизнеса представи VMware. –ешението е предназначено за управление устройства от »нтернет на нещата (IoT) в рамките на дадената компани€, като целта да помогне на потребителите по-ефективно да управл€ват, измерват и защитават IoT проектите си от gateway устройството до облака.

ѕродуктът VMware Pulse IoT Center, е първи€т в новото портфолиото на разработчика, предназначен изключително за тази развиваща се сфера. “ой тр€бва да предостави на екипите, занимаващи се с »“ и операционни технологии (ќ“) пълен контрол върху IoT инфраструктурата.

ѕрочетете още: јстел 2017: »нтернет на нещата предлага възможности, но носи нов риск

„ƒоколкото компаниите трансформират бизнеса си в дигитален, това създава услови€ »“ и ќ“ екипите в рамките на предпри€ти€та да работ€т съвместно, за да увеличат печалбата на компани€та – коментира ћими —пайер, вице президент IoT, VMware. – VMware Pulse IoT Center ще предостави на »“ и ќ“ екипите видимост и контрол в рамките на IoT проектите, като едновременно с това предостави комфорт и сигурност по ц€лата верига.“

Ќа локално равнище в Ѕългари€, екипът на VMware разработи IoT решение, което беше представено на —ветовни€ мобилен конгрес в Ѕарселона през март тази година. “о е изц€ло базирано на новата IoT продуктова лини€ на Vmware.

–азработката на български€ екип е прототип на свързан автомобил, който предостав€ актуална информаци€ за състо€нието и обнов€ване на софтуера на важни компоненти от машината, като модула за управление на двигател€ например. –ешението е свързано и с уникално изжив€ване за потребителите, като връзка с онлайн магазин за лесен и бърз достъп до подобрени€ на софтуера. ¬ допълнение IoT технологиите на VMware могат да допринесат за намал€ване на разходите по поддръжка и за създаване на нови бизнес възможности.

—поред института за изследвани€ в областта на технологиите Gartner до 2020 г. 90% от IoT проектите ще ползват н€каква форма на IoT gateway устройство. ¬ допълнение, според IDC бро€т инстралирани IoT крайни точки в света, се очаква да нарасне от 12,5 милиарда през 2015 г. до над 30 милиарда през 2020 г. »нтернет на нещата вече намира приложение в големите компании, заради което организациите се нужда€т от опростен подход за управление, следене и защита на инфрастуктурата и данните, с които разполагат.

VMware Pulse IoT Center се очаква да излезе на пазара през 2017 г., като ще се предлага както индивидуално от VMware, така и от партньори като Dell EMC и други.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас