Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Хардуер
18 май
2017
 
 

AMD разкри някои от бъдещите си продукти

3040 прочитания

По време на своя „Ден на финансовите анализатори“, проведен на 16 май 2017 г., AMD представи някои подробности от своята дългосрочна стратегия на растеж с фокус върху високопроизводителните продукти, устройствата за поглъщащи изживявания и информационните центрове.

В областта на информационните центрове, компанията разкри как ще се намеси в 16-милиардния пазар на сървърни процесори. Чиповете, познатите до момента с кодовото име Naples, ще се появят на пазара през юни под марката Epyc.

Сървърните чипове AMD Epyc идват през юни.

Прочетете още: Чип с „отворен код“ поема по пътя на Linux срещу затворените x86 и ARM

За сегмента Клиентски изчислителни системи (Client Compute), представителите на AMD разясниха как производителят ще атакува 19-милиадрния пазар на премиум РС-та с пускането на Ryzen CPU и APU за домашни и бизнес потребители.  Това тримесечие се очаква пускането на висок клас настолни машини от Acer, ASUS, Dell, HP и Lenovo.

През втората половината на годината пък на пазара ще се появят Ryzen мобилни APU със “Zen” CPU ядра и “Vega” графика. С тези продукти компанията обещава над 50% по-добра CPU и над 40% по-добра графична производителност при приблизително половината от потребяваната енергия спрямо текущото поколение чипове.

Също така през втората половина на 2017 г. се очакват и Ryzen Pro решенията за настолни системи за бизнеса. Мобилните чипове пък трябва да видят бял свят през първото полугодие на 2018-а.

Ryzen ThreadRipper, процесорът с 16 ядра и 32 нишки, проектиран за пазара на HEDT платформи (висок клас десктоп платформи), ще бъде конкурент на Intel Basin Falls. Той ще излезе през лятото на 2017 г.

AMD обяви и Radeon Vega Frontier Edition, графична карта базирана на Vega за машинно самообучение и усъвършенствана визуализация. Тя ще бъде пусната на пазара през идните месеци. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИТ ПРОЕКТ НА ГОДИНАТА


Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас