Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
15 май
2017
 
 

Телерик Академия обяви серия от семинари за потребителски интерфейс

2273 прочитания

Поредица от семинари на тема „UX дизайн“ (User Experience, UX – потребителско изживяване) организира през юни Телерик Академия. Те ще са част от Telerik Academy Plus и ще са отворени за външна аудитория. Според организацията ще са подходящи за хора с интерес към създаването на ангажиращо потребителско изживяване и без предишен опит в областта.

Желаещите да участват е необходимо да се регистрират на сайта на Телерик Академия до края на юни. От Телерик Академия обче подчертават че свободните места са ограничени – 30 на брой. Стартирайки на 1 юни, семинарите ще се провеждат всеки вторник и четвъртък от 18:00 ч. в учебния център на Телерик Академия в София. Лектори ще бъдат специалисти с международен опит в сферата на потребителското изживяване, които ще споделят фундаментални UX принципи и изпитани практики за създаване на ангажиращ дизайн.

Прочетете още: Софтуерната академия на Телерик с генерален мениджър

Участниците в семинарите ще се запознаят с основни концепции за изграждане на интуитивен потребителски интерфейс, подобряващ взаимодействието с посетителите и цялостното изживяване. Ще бъдат показани добри практики за създаване на адаптивен (responsive) дизайн за мобилни устройства и ще натрупат ценни практически умения.

Освен външни участници, в семинарите ще се включат и курсисти от осми сезон на Софтуерната Телерик Академия. Лекциите са поредната стъпка от 12-месечната подготовка на курсистите в направление „Уеб front-end разработка“, която включва 10 курса, редица практически задачи, екипни проекти и изпити.

Отличното потребителско изживяване е в основата на успеха на уеб и мобилните приложения. Според проучване на Google, изследващо предпочитанията на потребителите на мобилни сайтове - „79% от хората, които не харесат това, което даден сайт им предоставя, ще се върнат в търсачката и ще потърсят друг сайт“. За да отговорят на очакванията на дигиталните потребители, компаниите се нуждаят от специалисти с UX умения, които поставят клиента в центъра на своите решения.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас