Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
15 май
2017
 
 

Western Digital и Toshiba отиват на арбитраж

2023 прочитания

Производителят на твърди дискове Wester Digital иска да разреши чрез арбитражен съд спор с Toshiba Corporation. От американската компания считат, че тяхната дума трябва да бъде взета предвид при предстоящата сделка по продажба на бизнеса с флаш памети на Toshiba.

Преди година Western Digital придоби друг производител на флаш памети – SanDisk. Според слухове компанията е хвърлила око и на поделението на Toshiba, за което се твърди, че е привлякло вниманието и на играчи като Apple и Foxconn. SanDisk е дългосрочен партньор на японците, като двете фирми си сътрудничат при производството на енергонезависими памети.

Завод за полупроводници на Tohiba в Йокичи, Япония.

Прочетете още: Бизнесът на Toshiba с памети привлича мнозина, включително Apple

На 13 май т.г. Western Digital съобщи, че няколко дъщерни дружества на SanDisk са подали иск до Арбитражният съд при Mеждународната търговска камара във връзка с три съвместни предприятия с Toshiba, работещи в областта на NAND флаш.

„Намерението на Toshiba да отдели своите активи в дъщерно дружество, след което да го продаде, е изрично забранено без съгласието на SanDisk“, обяснява Стийв Милиган, главен изпълнителен директор на Western Digital. Арбитражът по всяка вероятност ще забави потенциалната сделка.

„Не са налице нарушения на договори за съвместни предприятия и ние вярваме, че Western Digital няма основание да се намесва в процеса“, споделиха от Toshiba в понеделник, добавяйки че засега там не са уведомени за арбитражен процес.

Поделението, което ще бъде продадено ще се казва Toshiba Memory. То ще включва бизнеса с твърдотелни памети, но не и този с оптични сензори.

Western Digital иска от арбитражния съд да разпореди прекрати започнало през април прехвърляне на активи на съвместни предприятия на SanDisk и Toshiba. Също така от компанията искат налагане и на забрана за по-нататъшни прехвърляния.

Японската компания е принудена да се раздели със своето ценно поделение заради неуспешни инвестиции в областта на ядрената енергетика. Тя придоби 87% от американския гигант Westinghouse Electric Company през 2006 г., който през март 2017-та официално фалира, заради проблеми със своя основен продукт – реактора AP1000.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас