Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
14 май
2017
 
 

Да, Apple конструира кола

Всички белези сочат, че Apple конструира коли по същия начин и причини, заради които прави iPhone.

3863 прочитания
Страница 1 от 4

Специалистите казват, че проектът на Apple за самоуправляваща се кола е спрян, отложен или пренасочен само към софтуерната област. Те казват още, че колите са твърде странна бизнес област дори за Apple.

Но те всички грешат. Apple "натиска педала на газта докрай" и има добра причина да прави собствена кола.

Да поговорим за "титаните"

Прочетете още: Електромобилът на Apple ще е готов през 2019, но няма да е безпилотен

Стив Джобс искаше Apple да прави iCar. Основателят и главен изпълнителен директор на Apple искаше нещо повече от това, казва Крю, шеф и председател на Mickey Drexler, който бе част от борда на директорите на Apple от 1999 до 2015 г. Джобс искаше Apple да преоткрие автомобилната индустрия.

Идеята за кола на Apple бе разглеждана като празни приказки, поне докато не изтече съобщение за инициатива на Apple, наречена „Проект Титан“, в който били включени над 1000 инженери. Оттогава се говори упорито, че Apple поддържа тайна лаборатория за тестване на коли в Силициевата долина близо до централата на компанията, която работела под името SixtyEight Research.

След това се появиха публикации, че през в края на миналата година стотици служители от проекта Титан са изтеглени от него.

Снимка: Detectandpreserve

Концептуалната кола Mila Alpin бе разработена от подизпълнителя на автомобилни компании Magna Steyr, с който работи и Apple

Технологичните и финансови експерти интерпретираха тези събития по различен начин. Някои казаха, че проектът за колата е спрян до голяма степен. Други твърдяха, че Apple продължава да разработва коли, но е твърде далече от целта.

Много експерти казват, че проектът Титан се е превърнал само в софтуерен, Apple просто проектира операционна система за коли, а не и самите автомобили.

Тези заключения обаче са погрешни.

Какво стимулира интереса на Apple към колите?

1 234
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас