Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
11 май
2017
 
 

Магистърска програма, посветена на иновациите, стартира ВУЗФ

2703 прочитания

От 2017 г. Висшето училище за застраховане и финанси (ВУЗФ) стартира двусеместриална магистърска програма, засягаща пълния цикъл на иновационния процес, методи, стратегия и принципи в бизнес организации, неправителствения и публичния сектор. Според учебното заведение целта ѝ е „да отговори на критичната нужда от знание в областта на публично-частните иновационни партньорства и да срещне хора и екипи, които да работят по редица проекти за социална промяна и социално включване в България“.

Пълното име на мениджмънт дисциплината е „Иновационен диалог - бизнес, публични политики и социални иновации“ в областта на иновациите ще надгражда фундаменталната подготовка на млади специалисти, които имат амбиция за експертна и академична кариера. Ще предостави отлична подготовка и контакти за една предстояща гъвкава професионална кариера и реализация в днешния толкова динамично променящ се свят и пазар на труда – при отмиране на стари професии и възникване на нови, при динамична смяна на професионални стандарти, институции и работни позиции, иновациите са ключово знание за бъдещето, което ви гарантира приспособимост и работа.

Прочетете още: Първи дипломи в магистърската програма бизнес анализи и ERP

Методиката на преподаване е „учене чрез правене и експериментален опит“ и за нея се кандидатства до края на септември на сайта на ВУЗФ. Според учебното заведение, освен необходимата академична подготовка в областта на теория на иновациите, практически знания и умения, тя ще даде възможност за пряк контакт с преподаватели-практици от бизнеса и публичната сфера у нас.

От там допълват още, че лектори в ще бъдат експерти в областта на иновациите и публично-частните иновационни партньорства в България, с над 15 годишен бизнес и академичен опит. Те ще помогнат на студентите да навлязат в стратегическото планиране на иновациите, развитието на нови продукти и услуги, ползването на методи, като Систематична иновация, Дизайн мислене, Lean Startup, разработването на социални иновации за нуждите на обществото и партньорства с правителствени, неправителствени и бизнес организации.

Магистратурата насочена към за студенти с икономически, технологичен и хуманитарен профил. Тя е описвана и като подходяща за експерти, които ще заемат ключови позиции, като началник отдел иновации, главен директор иновации, експерт Иновации и т.н.

Според създателите на програмата целта е и да бъде събран випуск от учащи с хетерогенен опит, както представители на бизнеса, неправителствения сектор и държавната администрация, така и студенти без предишен работен опит със силен интерес в областта на иновациите.

Програмата за учебната 2017-2018 година е разработена в сътрудничество с Иновейшън Стартър. Получава се диплома за „Магистър” (Master), в областта на: “Социални, стопански и правни науки, направление “Икономика”. Таксата за обучение е в размер на 3000 евро.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас