Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
10 май
2017
 
 

Български отбор на регионалните финали на Майкрософт Imagine Cup

3643 прочитания

Радостин Емануилов, ученик в 11 клас на СУ „Сава Доброплодни“ в гр. Шумен, и Стилиян Емануилов, студент в University of Edinburgh, ще вземат участие в регионалния финал на най-голямото международно технологично състезание за младежи Imagine Cup на Майкрософт който ще се проведе на 12 май 2017 г. в Загреб.

Проектът им Let Me Dance” представлява приложение предназначено за борба с наднормено тегло и разработване на двигателни модели при хора с двигателни нарушения. Софтуерът използва стандартна уеб камера и до 12 цветни ленти от велкро, поставени на ръцете и краката. Засичайки цвета на лентите, камерата предава информацията към изкуствен интелект, който е част от приложението. Ръководител на проекта е Ангел Ангелов, преподавател в СУ "Сава Доброплодни", Шумен

Прочетете още: Предстои хакатон по повод 10 години членство на България в ЕС

Според създателите на „Let Me Dance” първата от целите е осъществима чрез разучаване на танцови модели от страна на потребителя, които са заложени в приложението. Също така изкуственият интелект може да бъде обучаван чрез демонстрация на подобни модели от страна на потребителя.

Втората от целите може да се реализира чрез разпознаване на определени движения на потребителя. Това ще даде възможност за жестово управление напериферни устройства, приложения и др.

Кандидатите за участие в Imagine Cup трябва да са ученици или студенти (в това число и докторанти), навършили 16 години, в отбори от максимум трима човека. Преди да достигнат до глобалния финал на състезанието, екипите се състезават и представят проектите си пред експерти по време на регионалните етапи. Майкрософт предоставя възможност на младежите да демонстрират уменията си по програмиране и да реализират софтуерните си проекти. Състезанието се провежда от 2003 г. насам като участниците работят съвместно с ментори и лидери в ИТ индустрията.

„В Майкрософт се стремим да помогнем на хората и организациите да постигат повече. Вярваме, че Imagine Cup може да отвори вратите на ученици и студенти за много бъдещи успехи. Ако имате страхотна идея и добър екип, ние ви даваме възможност да я реализирате и да видите софтуерното си решение, инсталирано на милиони устройства по света“, коментира Алекс Йочев, технологичен евангелист в Майкрософт за регион CEE Multi-country Europe.

Регионалните победители могат да бъдат избрани и да пътуват за световния финал на разноски на Майкрософт и ще се състезават с най-креативните и талантливи отбори за голямата награда – финансиране в размер на 100 хил. долара.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас