Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
10 май
2017
 
 

95% от магистралите и първокласните пътища с 4G обхват на Теленор

Компанията отчита 134% ръст на потреблението на мобилен интернет.

2654 прочитания

Над 6500 километра основни пътища и магистрали в страната вече покрива 4G/LTE мрежата на Теленор, обявиха от телеком оператора. Според компанията мрежата от четвърто поколение покрива над 700 километра или 95% от магистралите, както и над 2800 километра (95%) първокласни и повече от 3000 километра (77%) второкласни пътища в България

От Теленор допълват, че в момента тяхната 4G мрежата на обхваща 610 селища с население над 1000 жители и много други по-малки, като над 200 от тях са добавени чрез разширение на покритието през последните няколко месеца. Към 5 май 2017 г. 4G мрежата на оператора покрива 89,06% от населението на страната.

Прочетете още: Теленор вдигна с 2% приходите си за първото тримесечие на 2017

От там поясняват, че данните са получени чрез софтуерна симулация. Пълна информация и карта на покритието на мрежата на Теленор е налична на интернет страницата на оператора.

Също така компанията ръст от 134% в общото потребление на мобилен интернет през първото тримесечие на 2017 г. спрямо същия период на 2016 г. Към края на април, трафикът на данни през 4G мрежата на компанията е дстигнал 52,5% от общия мобилен интернет трафик на оператора.

Теленор обяви, че до 10 юни всички частни клиенти на абонаментните планове на оператора, които все още ползват SIM-карти без достъп до 4G мрежата, могат да ги заменят напълно безплатно във всеки негов магазин в страната. От там подчертават, че замяната на картата не е задължителна и по никакъв начин няма да се отрази върху действащите договорни отношения между клиентите и оператора. Всеки клиент на оператора може да провери дали неговата SIM-карта поддържа4G достъп като изпрати безплатен SMS до кратък номер 144.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас