“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ≈-администраци€
10 май
2017
 
 

Ќ—» представи проект за осъвремен€ване на информационните си активи

3089 прочитани€

Ќационални€т статистически институт (Ќ—») представи на 10 май проекта си за привеждане на информационните активи на ведомството в съответствие с изисквани€та на ≈вростат и миграци€ към хибридни€ частен облак (’„ќ). »нициативата се финансира по ќперативна програма „ƒобро управление“ (ќѕƒ”). ¬ събитието участваха ƒиана янчева - заместник-председател на Ќ—», ёрий —таменов - директор на ƒирекци€ „»нформационни системи и инфраструктура“, ръководител и членовете на екипа по проекта. 

÷елта е да се приведат информационните активи на Ќ—» в съответствие с изисквани€та на стандарт Ѕƒ— ISO/IEC 27001:2013 „—истеми за управление на сигурността на информаци€та“, чрез осигур€ване на сървърна инфраструктура, инфраструктура за съхранение на данни, софтуер за създаване и управление на резервни копи€ и мрежови компоненти.

Ќ—». —нимка - ёли€ Ћазарова, ƒневник

ѕрочетете още: ѕредимствата на облачните »“ услуги са достъпни за всеки бизнес

Ќ—». —нимка - ёли€ Ћазарова, ƒневник

‘инансирането е в размер на 1 566 401,43 лв. «а 18 месеца (септември 2017- февруари 2018 г.) се изгражда нова информационна инфраструктура. ¬ резултат на изпълнението на дейностите по проекта, Ќ—» ще може да покрие изисквани€та на ≈вростат и стандарт Ѕƒ— ISO/IEC 27001:2013, ще се увеличи капацитетът и възможностите на държавни€ хибриден частен облак. —пециално внимание заслужава и гаранци€та, че ще се подобри информационната и киберсигурност, конфиденциалността и интегритетът на информационните активи на Ќ—», защитата на личните данни и управлението на инфраструктурата. —лед изпълнението на този проект, за хибридни€ частен облак ще бъде осигурен интегритет и комплексно използване на събираните данни от различни държавни институции. ƒостъпът от всички видове устройства – компютри, таблети, телефони ще е еднакво защитен, твърд€т от Ќ—».

ѕроектът „ѕривеждане на информационните активи на Ќ—» в съответствие с изисквани€та на ≈вростат и миграци€ към ’„ќ“ е приоритетен, включен в първи€ етап на ѕътната карта за изпълнение на —тратеги€та за развитие на електронното управление в –епублика Ѕългари€ за периода 2016-2020 по ѕриоритетна ос 1 „јдминистративно обслужване и е управление“ на ќѕƒ”.

¬ рамките на проекта Ќ—» об€ви открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет доставка, монтаж, пускане в експлоатаци€ и гаранционно обслужване на хардуерно оборудване и инсталиране на софтуерни решени€: 2 сървъра тип 1; 8 сървъра тип 2; дисков масив тип 1; дисков масив тип 2; дисков масив тип 3; софтуер за сървърна виртуализаци€; софтуер за създаване и управление на резервни копи€ (Backup/Restore); мрежови комутатор; 2 мрежови оптични преобразуватели; система за мрежова сигурност за идентифициране на потребителите и крайните устройства в мрежата, и управление на достъпа. ѕрогнозната стойност на поръчката е 1 247 400 лв. без ƒƒ—.  райни€т срок за подаване на оферти е 06.06.2017 г.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас