Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Смартфони
10 май
2017
 
 

Meizu се разделя на три бранда

2679 прочитания

Китайската Meizu Technology обяви, че ще реструктурира бизнеса си, в резултат на което ще се раздели три основни поделения. Компанията обаче няма да се разцепи на самостоятелни предприятия по подобие на случили се през последните години подобни в процеси в някои ИТ гиганти. Вместо това реструктурирането ще е предимно вътрешно, като отделите ще получат нови ръководства.

Едно от новите поделения ще продължи да произвежда флагмански мобилни устройства и други продукти под марката Meizu. Негов ръководител ще е Джак Уонг, като под негово управление ще е и цялата компания.

Първият смартфон на марката Blue Charm излезе на световния пазар под името Meizu M3E.

Прочетете още: МWC 2017: Смартфони на Meizu ще се зареждат за 20 минути

Второто поделение ще произвежда бюджетни смартфони под търговската марка Blue Charm. По същия начин Huawei продава такива продукти под марката Honor. Ръководител на бранда ще е Ли Нан, който преди това беше вице-президент на Meizu, отговарящ за продажбите. Също така той ще ръководи глобалния маркетинг на компанията майка.

Третото поделение ще продължи разработката на операционната система Flyme. Тя представлява развитие на проекта YunOS на Meizu, основан Android Open Source Project на Google. Президент на отдела ще е бившият вицепрезидент по технологиите Янг Ян.

Първият смартфон на марката Blue Charm носи името E и бе представен през август миналата година. Той работи под управлението Flyme OS и бе насочен към китайския пазар. На международната сцена устройството излезе под името Meizu M3E и работеше под Android, но с потребителски интерфейс от Flyme. Тази година компанията планира да представи Meizu E2, който ще се предлага под името Blue Charm 2E. Засега няма информация дали марката Blue Charm ще се продава извън Китай.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас